“Tømrer” har arbejdet sig til succeserne

Foto: Jan Korsgaard

Mandag aften blev det danske ishockeylandshold udtaget, og der var plads til to debutanter. SønderjyskE’s Henrik Nielsen og Blue Fox Hernings Mathias Mølgaard. De har tilfælles, at de begge er dygtige slidere med en god fysik – men samtidig har haft spillemæssig fremgang i de seneste sæsoner.

– Jeg må sige, at jeg er overrasket over udtagelsen. Jeg havde ikke set det komme, slet ikke efter en sæsonstart, hvor jeg måske ikke har været dårlig, men alligevel havde forventet mere. Som hold har vi heller ikke spillet berusende, siger han til Nordschleswiger.dk

– Som junior var jeg ikke altid den bedste i min årgang, og jeg har måttet arbejde mig til mange ting. Når jeg har opnået noget, har jeg ikke været tilfreds, men jeg har arbejdet mig videre mod næste mål, tilføjer Henrik Nielsen, der går under øgenavnet ”Tømrer”.

– Mario Simioni er kendt for at have svært ved at huske de unge spilleres navne. Da jeg kom op i førsteholdstruppen, kaldte han mig ”Tømrers Kid”, fordi han kender min far som er selvstændig tømrer, fortæller Henrik Nielsen.

Han forsikrer i øvrigt overfor avisen, at han ikke selv ender i det erhverv, der passer til hans efternavn.

– Jeg har hjulpet min far nogle gange, men hvis jeg skal være ærlig, er det ikke job, jeg holder af. Jeg kommer ikke til at overtage min fars firma, siger Henrik Nielsen.

5. til 7. november gælder MECA Hockey Games for Henrik Nielsen, der altså får sin debut i rødt og hvidt. Han har foreløbig stået for fire point i SønderjyskE’s 11 Metal Liga-kampe.