Todd Bjorkstrand tilbage som Herning Blue Fox-træner

Todd Bjorkstrand er tilbage som træner for Herning Blue Fox. Det skriver Herning Folkeblad her til morgen. Avisen fortæller, at mestertræneren har skrevet en treårig kontrakt med midtjyderne og at Bjorkstrand skal føre guldet tilbage til Herning. Intet mindre. Todd Bjorkstrand afløser Mario Simioni, der har fået job som assisterende træner hos Hamburg Freezers.

– Målsætningen er en DM-finale næste år og minimum et mesterskab inden for de næste tre år. Nu har vi haft guldtørke i fire år. Det må være længe nok, siger Blue Fox-formand Claus Sørensen til Herning Folkeblad i forbindelsen med genansættelsen af Bjorkstrand.

Amerikaneren har været væk fra dansk ishockey i to sæsoner, hvor Blue Fox har haft Linus Fagemo og altså Mario Simioni som coach. Er der en ting, hvor Bjorkstrand skiller sig – mener Blue Fox-formanden – er det i evnen til at finde de rette spillere.

– Både Linus Fagemo og Mario Simioni er jo dygtige trænere, der har gjort det godt hos os. Men de har ikke det netværk, som Todd har i forhold til at finde nye spillere. Poul Sand og Kasper Degn har også lagt mange ressourcer i det arbejde. Men Todd var i særklasse på det område, siger Herning-formanden til den lokale avis.

– Når Todd tager på ferie, kan du være sikker på, at det er et sted, hvor der bliver spillet ishockey, og at han står klar med sin notesbogen for at se på en mulig forstærkning, siger Claus Sørensen, der også forventer, at Todd Bjorkstrand er modnet som person i den mandskabspleje, som mange betegner som amerikanerens svage punkt som træner og som også var en af årsagerne til, at Bjorkstrand blev fyret i Graz 99ers.

Her trænede han i halvanden sæson efter han forlod Herning og var centimeter fra at bringe østrigerne i slutspillet i den første sæson, mens den anden sæson endte i nedtur og fyring.

Men Bjorkstrand er altså nu tilbage i vante rammer, og det skal blive spændende at se, om han igen kan føre Herning til tops og stille guldsulten hos det midtjyske publikum. Bjorkstrand har tidligere vundet seks mesterskaber som coach for Herning.