To vitale Rungsted-points efter overtidsdrama

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks 5-4 efter overtid (2-1, 2-1, 0-2, 1-0) Det spidser for alvor til i Metalligaens grundspil, hvor de sidste fire runder i bliver afviklet over de næste syv dage. Opgøret i Bitcoin Arena tirsdag aften var et af de opgør, hvor ingen af holdene kunne tåle pointtab og allerhelst skulle indkassere tre points til tabellen. Rungsted havde en stor 4-1 føring og kampen i kontrol, men alligevel måtte hjemmeholdet se Frederikshavn komme tilbage og inden det hele blev forløst i overtiden, da matchens profil Nikolaj Rosenthal sendte pucken op i krydset med sit fjerde points i kampen.

Til selve kampen, som på baggrund af dens betydning let kunne være blevet en målfattig og småkedelig kamp, men som i stedet endte i stik modsatte retning og det startede fra første fløjt. Rungsteds Brandon Nash trak kampens første udvisning efter 26 sekunder, en gylden mulighed for udeholdet til at skabe tidligt momentum.

Masser af puckbesiddelse til nordjyderne, men ingen skud på mål, og i stedet gik det over stok og sten, da Jake Hansen brød en sløv tværpas på blålinje. Amerikaneren brændte dog sin breakaway på Christian Larsen, der tidligt måtte stemple ind med en stor redning.

Udvisningen skabte dog uro i de bagerste Rungsted-geledder, som kunne byde velkommen tilbage til Joachim Holten-Møller der har siddet ude i godt to måneder. Frederikshavnerne skabte pres på hjemmeholdets opspil og i flere tilfælde fik gæsterne stoppet pucken på Rungsteds blå linje og kunne hurtigt vende spillet i farlige kontraangreb.

De mange forsøg ned mod Kevin Lindskoug blev til sidst for meget for svenskeren og forsvaret foran ham, så da Mark Mûller knap midtvejs i perioden sendte et skud på mål udefra måtte svenskeren give en retur som velspillende Kristian Jensen kunne sende i mål til 1-0 for Frederikshavn. I øvrigt var kæden med Kristian Jensen, Jens Henrik Tjønum og Anthony Deluca udeholdets bedste kampen igennem.

En fortjent føring, og et Rungstedmandskab der kæmpede med at få det til at fungere i flere dele af spillet.

Men ikke en underholdende ishockeykamp uden voldsomme momentum-swings.

Nikolaj Rosenthal blev med knap fem minutter igen af første periode sendt afsted på højrekanten, og her var den lynhurtige wing ikke sen til at sende pucken op i modsatte kryds til udligning.

Selvsamme Rosenthal var på spil igen 23 sekunder efter udligningen da han fandt Nikolaj Krag-Christensen midt for mål, han sendte dog pucken videre til en endnu mere fri Rasmus T. Andersson, der kunne notere sig sit første mål i Metal Ligaen. 2-1 og kampen var vendt. Resten af perioden var det med hjemmeholdet som dirigent og et udehold som kæmpede for at finde marginalerne.

Det lykkedes dog ingen af holdene at score mere i første periode og derfor var udgangspunktet 2-1 til Rungsted da anden periode startede op.

Rungsted fortsatte de positive toner i det meste af anden periode og et kampbillede som lignede første periode med omvendt fortegn.

Det begyndte midtvejs i kampen at ligne en storsejr til Rungsted da de både bragte sig på 3-1 ved Nikolaj Krag-Christensen i powerplay og 4-1  ved Brandon Nash på et skud fra blå linje. Generelt lignede Nordsjællænderne et hold som havde styr på sagerne og samtidig kæmpede Mario Simioni med at holde gejsten i sine spillere.

Der blev dog tændt et lys i mørket for Frederikshavn hen i mod slutningen af anden periode via en powerplayscoring af Kristoffer Lauridsen til 4-2. Nede med to mål inden tredje periode så det dog stadig svært ud for Vendelboerne.

Målet i slutningen af anden periode virkede til at være den medicin udeholdet havde brug for, de var i hvert fald det mest energiske hold på isen i tredje periode og Rungsted virkede i flere tilfælde som et hold, der mere spillede for at undgå at tabe fremfor at spille op med Frederikshavn.

For mange gange blev simple beslutninger på Rungsted egen banehalvdel konverteret til pucktab som White Hawks udnyttede. Med ti minutter igen af kampen fik gæsterne reduceret ved Cam Spiro, der nærmest fik skudt pucken i maven af Jake Hansen midt på banen, Spiro var dog hurtig til at opfatte den åbne motorvej, der var ned mod Kevin Lindskoug, og med en god dribling og afslutning kunne han reducere til 4-3.

Målet gav naturligt et energiboost til Frederikshavn, mens usikkerheden blot voksede hos Rungsted, som endnu engang var på vej til at smide en stor føring på hjemmebane.

Føringen blev sat over styr med under fire minutter igen, da Nick Olesen stemplede ind i kampen med udligningen for udeholdet, der dermed sikrede sig mindst et point, da kampen efterfølgende måtte i overtid.

I overtiden startede Frederikshavn med et pres på hjemmeholdets mål, men da Morten Jensen brød pucken bag eget mål og overlod pucken til Nikolaj Rosenthal samme sted, stod tiden for et øjeblik stille i Bitcoin Arena.

Rosenthal med en hårdt kæmpende Mark Hurtubise på ryggen, skøjtede afsted i et hæsblæsende tempo som satte den canadiske veteran til vægs, som simpelthen måtte opgive at følge lynhurtige Rosenthal, der uimodståeligt kom fri mod Christian Larsen, der måtte se pucken blive sendt op i krydset for anden gang Rungsteds nummer 15.

Dermed to livsvigtige points til Rungsted, der nu kun er to points efter Odense på den vitale sjetteplads i tabellen efter fynboerne måtte indkassere et nederlag til Sønderjyske hertil aften. Frederikshavn fik godt nok et point ud aftens anstrengelser, men de må alligevel ærgre sig og samtidig notere sig at Rødovre er kravlet endnu tættere på i stillingen.

Aftenens kamp i Bitcoin Arena var en yderst underholdende affære for de fremmødte tilskuere, masser tempo, mange afslutninger  og ikke mindst mål. De to trænere må dog utvivlsomt have noteret sig flere ting som skal hjem og arbejdes på i de næste kampe inden playoffs starter i midten af marts måned.