To “vindere” i Gentofte i aften

Foto: Jan Korsgaard

Gentofte Stars – Rødovre Mighty Bulls (0-0, 1-1, 0-2) 1-3

Rødovre sejrede i medrivende opgør i Gentofte denne aften. Kampen vil dog formentlig blive husket for, at det under pausen mellem anden og tredje periode blev annonceret, at Gentofte allerede har samlet 930.000 kr. ind i kampen for at overleve. Klubben mangler nu angiveligt ”kun” 70.000 kr.

“Lets get ready to rumble” gjaldede det ud af højtalerne i Gentofte Skøjtehal denne aften. På dette tidspunkt var menigmand i tvivl om, om dette mon var sidste gang i denne omgang. Klubbens økonomiske situation er efterhånden velbeskrevet her på siden. I går manglede de eftersigne en million kroner til resten af sæsonen, og diverse profiler har derfor været rygtet rundt til resten af Hockey-Danmark. De var dog alle – dem der er skadesfri – med i aften.

Hallen i Gentofte var pænt besat, og der blev flere gange fra speakeren opfordret til, at donere penge så klubben kan spille resten af sæsonen. Ingen tvivl om situationens alvor uden for banen.

På banen var Stars bedst fra start med et tidligt overtal. Fint powerplay, men gæsterne holdt stand.

Rødovre fik muligheden minuttet efter. To Gentofte-udvisninger med kort mellemrum, gav Mighty Bulls en gylden chance. Matthias Asperup var nærgående, men Seppanen var, som vi kender ham, på plads. Hjemmeholdet var hårdt presset, men modtog et rekordstort bifald, da det endelig lykkedes at få pucken ud. Dejligt medlevende hjemmepublikum, som gav “kredit” til deres heroisk kæmpende “stjerner”.

Perioden var ellers aldeles chancefattig, og det var egentlig kun i overtal, det lykkedes holdene at tilspille sig noget nævneværdigt. Rødovre var dog mest dominerende, og Asperup fik trukket endnu en Gentofte-udvisning midtvejs i perioden. Her var Mads Eller helt alene tæt under mål. Eller burde have scoret med alt den tid han havde, men Seppanen diskede igen op med en god redning.

Tættere på blev det ikke i første periode, hvor Rødovre ville mest fremad isen, men hvor man så, at Gentofte bestemt ikke havde intentioner om at lægge sig ned.

Anden periode åbnede med en tidlig scoring. Kun elleve sekunder skulle Rødovre bruge. Hurtige pasninger bragte til sidst Nicklas Carlsen helt fri, og han hamrende stensikkert pucken i mål. Det virkede i første omgang som om, at målet var en kold spand vand i hovedet på Stars, da Rødovre var tæt på en fordobling minuttet efter, men skarpheden manglede i situationen.

Rødovre sad på begivenhederne i indledningen af perioden, og Gentofte var sjældne gæster i Gaspar Krosejls ende. Godt halvvejs i perioden fik hjemmeholdet presset Rødovre i bund i et par skift, og det gav til sidst udligningen.

Joonas Riekkinen lavede gode ting bag Rødovres bur, og han smed til sidst pucken ind foran. Her var Oliver Reuter først på pucken, og så var stillingen 1-1. Viljen var til forskel på målet, hvor Gentofte vandt den ene nærkamp efter den anden.

Rødovre svarede dog hurtigt igen. Minuttet efter var et gigantisk klumpspil foran, ovenpå og under Seppanen, tæt på at give udeholdet føringen påny. Skiven blev dog holdt ude, og situationen afstedkom en udvisning til Eller efter en batalje med store Marlo Koponen. Sindene var kommet i kog både på og udenfor isen i en rigtig underholdende ishockeykamp, der til tider havde slutsspilsniveau.

Der blev dog ikke scoret yderligere i perioden, og det var dermed helt lige inden de sidste tyve minutter.

Aftenens højdepunkt kommer imidlertid i pausen mellem anden og tredje periode. Her fik Jan Barsballe mikrofonen. Jan Barsballe står i spidsen for Gentoftes ”redningsaktion”, og han kunne komme med glædelige nyheder.

I går manglede Gentofte Stars en million kroner for, at klubben kunne fortsætte resten af sæsonen i Metalligaen. Nu mangler klubben ”blot” 70.000 kr. for at være i mål. Imponerende 930.000 kr. er rejst på meget kort tid. Et jubelbrøl brød løs i hallen, der nu for alvor var klar til at tage hul på tredje periode.

Her så publikum en chancefattig indledning, hvor begge hold stod godt defensivt. Rødovre havde dog stadig et lille spillemæssigt overtag, hvilket også skulle vise sig at blive kampafgørende.

Et powerplay midtvejs i periode til Rødovre gav udeholdet føringen. Den kom som følge af en Mads Eller styring, som ellers velspillende Teemu Seppanen ingen chance havde for at afværge.

Gentofte forsøgte efterfølgende at skabe et pres, men det blev aldrig rigtigt farligt. Dertil var Rødovre for velorganiserede og det virkede til at Stars manglede det sidste. I stedet for udligningen slog Rødovre kontra og Jonas Sass satte pucken flot i mål til slutresultatet 3-1.

Alt i alt var Rødovre bedst i aften, men mon ikke at netop dette nederlag er til at leve med for hjemmeholdet og dets fans. De tabte kampen på isen, men ser ud til at vinde den noget vigtigere kamp udenfor isen.