To ungarske hold rykker til den slovakiske liga

Ishockeyligaerne flytter flere og flere grænser i disse år, og nu er endnu en liga blevet udvidet med hold fra en anden nation.

Det er den slovakiske Tipsport Extraliga, der bliver udvidet med to mandskaber fra Ungarn, der begge tidligere har været inde i billedet til den østrigsk-baserede Erste Bank Eishockey Liga. 

Men nu bliver det i stedet Slovakiet for de to storklubber MAC fra hovedstaden Budapest og DVTK fra Miskolc, der i de seneste år også har domineret den ungarsk-baserede Erste Liga. 

Vældig interessant udvikling for faktisk spiller de ungarske mandskaber nu i hele tre forskellige ligaer. 

  • AV19 fra Fehervar spiller med i den østrigske liga, hvor Østrig, Italien, Slovenien og Tjekkiet er repræsenteret.
  • MAC Budapest og Miskolc spiller i den slovakiske liga, hvor de spiller sammen med og mod ti slovakiske mandskaber. Det bedste slovakiske hold, Slovan Bratislava, spiller i øvrigt i KHL. 
  • De øvrige ungarske hold spiller i den lokale Erste Liga, der tæller hold fra Ungarn, Rumænien og såmænd også reserveholdet til EBEL-holdet Vienna Capitals. 

Måske kommer internatioliseringen af ligaerne også snart til den nordeuropæiske region? Hvem ved?

I Slovakiet spiller de nu 12 hold 55 kampe i grundspillet i den kommende sæson. Dan Ceman er den “danske” repræsentant som træner for det regerende mesterhold Banska Bystrica.