To point til Esbjerg efter stort comeback i nord

Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy 3-4 (1-1, 2-0, 0-2) 0-1 Stort Esbjerg comeback i aften, hvor de nede 3-1 med 10 minutter igen, alligevel trak sig sejrrigt ud af opgøret i Frederikshavn. Med Crawfords 4-3 scoring i den forlængede spilletid, var der jublende Esbjerg spillere på isen, alt i mens frustrationen igen lyste ud af White Hawks spillerne efter en hjemmekamp.

Uafgjort efter tyve minutter, var egentlig en meget logisk konsekvens af en aldeles glimrende periode. At det kun stod 1-1, var måske ikke så retvisende, men de to danske keepere, Christian Larsen og Nikolaj Henriksen, tog godt fra.

Hjemmeholdet kom som ventet buldrende ud. Allerede efter tyve sekunder havde Mark Müller et forsøg, som Henriksen reddede. Kort efter, og inden klokken havde kørt en omgang, var det så Joachim Linnet der fik stemningen i vejret i Scanel Hockey Arena. Han lagde pucken under Henriksen, og 1-0 til White Hawks efter 58 sekunder.

De kørte på, vendelboerne, og gæsterne kunne takke Henriksen for flere gode redninger. Kristoffer Astorp Lauridsen styrede også pucken på overliggeren, og kort efter skød han forbi mål fra tæt hold. Der var bud efter 2-0 målet flere gange, men pludselig røg momentum over til vestjyderne.

Justin Crandall var tæt på med en halv friløber, og Phillip Bruggisser testede en glimrende Christian Larsen i høge-buret. Han kunne dog ikke gøre noget ved udligningen, der kom med godt fire minutter igen af perioden. Andreas Grundtvig arbejde godt, og til sidst fandt han Felix Scheel, der sendte skiven ind bag Larsen. 1-1 efter første periode, hvor Adam Miller til allersidst nær havde bragt gæsterne foran.

Anden periode startede med et drøn af et slagskud fra Henrik Eriksson, hvor det sagde ”pling” på overliggeren. Herligt forsøg fra svenskeren, der spillede en rigtig god kamp i aften. Ellers var der ikke samme kvalitet over anden periode som den første. Spillet virkede knap så struktureret, og der var en del fejlpasninger i begge ender.

Men samtidig var det en kamp med god intensitet. En god forsmag på det kommende slutspil, for der blev givet og taget i nærkampene. Inde foran mål begyndte der at opstå lidt kampe når keeperne havde blokeret pucken, og de to herrer i sort, Gregersen og Theiltoft, kunne godt have skredet ind med et par udvisninger i de situationer.

Vi måtte også vente lidt med målene i anden periode. Chancerne var heller ikke så store som i første, men mål fik vi. Med 1:03 minuts mellemrum gik White Hawks fra 1-1 til 3-1. To mål, der blev scoret fra stort set samme sted.

Tæt under mål fik Mark Hurtubise i to omgange pucken ind bag Henriksen, og derefter var det Henrik Eriksson der fra samme position smed skiven ind bag Henriksen. Man kunne se glæden lyse ud af svenskeren eftermålet. Han har ikke haft den sæson han havde håbet på, men mon ikke vendelboernes fans tilgiver ham, hvis han fortsætter aftenens form frem til slutspillet.

3-1 efter anden periode i Vendsyssel.

Næsten 2400 tilskuere i Scanel Hockey Arena fik en rigtig god fight i tredje periode. Der blev virkelig gået til stålet, og det var med Esbjerg i den toneangivende rolle. De bølgede frem med chancer mod Christian Larsen, der hev flere gode redninger ud af ærmet.

Han var dog prisgivet med godt 10 minutter igen, da Justin Crandall fik en friløber. I to omgange fik amerikaneren listet pucken ind under Larsen. Lige hvad Esbjerg skulle bruge, for virkelig at komme tilbage i opgøret.

Derfor var der nok heller ikke plusser i Mark Pedersons bog, da Felix Scheel kort efter tog en dum udvisning i angrebszonen. Ikke at hjemmeholdets powerplay var noget at skrive om, men det er sådanne udvisninger man skal undlade, hvis man vil vinde ishockeykampe.

Kort efter han igen var på isen, var det hjemmeholdets 200 kamps jubilar, Gorm Topholt, der havde en friløber. Esbjerg fejl på blå linje, men Topholts afslutning tog Henriksen sig af.

Topholt kunne være blevet helten, men blev til gengæld skurk kort efter. En helt igennem dum udvisning tog han, og den var Esbjerg ikke sen til at udnytte. Felix Scheel gjorde skaden fra før god igen, og så stod der 3-3 med godt to minutter tilbage i Vendsyssel.

Trods overtal de sidste to minutter af kampen, lykkedes det ikke hjemmeholdet at køre de tre point i hus, og derfor skulle der overtid til, for at finde en vinder af et opgør, hvor der sneg sig flere og flere fejl ind mod slutningen.

To minutter skulle der spilles af overtiden, inden Esbjergs comeback var en realitet. Det var Nick Crawford der smed pucken ind bag Christian Larsen, og sendte to pinde med Esbjerg bussen hjem. Stor tilfredshed blandt de 25 medrejsende Esbjerg fans.