To nye finner til Gentofte Stars

Der er mere finsk på Gentofte Stars-mandskabet for den kommende sæson.

Karsten Arvidsens mandskab har hentet yderligere to spillere ind med finsk pas og dermed er Gentofte, der i forvejen har målmand Teemu Seppänen og Virtala-brødrene på holdet, oppe på fem finner i truppen.

Træner Karsten Arvidsen bekræfter to nye tilgange til klubben og holdet.

Der kommer næsten 500 kampe fra den bedste finske liga til holdet i form af Joonas Riekkinen, der i de seneste to sæsoner har spillet for Ilves i Tampere.

Forinden havde Riekkinen en lang række sæsoner i KalPa Kuopio, og han har tidligere været inde omkring det finske U20-landshold.

Riekkinen er 29 år, bringer kæmpe rutine ind på Gentofte-mandskabet, og er i stand til både at spille center og back og bliver formentlig dermed brugt som en slags allrounder af Arvidsen og assistent Olaf Eller.

Ifølge finske hjemmesider er Riekkinen en ægte holdspiller med en god attitude og rigtig stærk i undertal. I spillet med pucken skulle han dog have visse mangler.

Ikke overraskende er det Gentofte, der bliver næste destination for den tidligere Frederikshavn-spiller Jesse Jyrkkiö. Han blev i sidste uge meldt på vej til Danmark og spillede med, da Gentofte i de seneste dage spillede to kampe i det jyske.

Jyrkkiö spillede i sæsonen 2014/15 for Frederikshavn, der hentede ham fra Graz 99ers midt i sæsonen. I Frederikshavn leverede finnen 29 point i 37 kampe og viste sig som en af de bedre offensive backer i Metal Ligaen.

I sidste sæson spillede han i Asplöven i Allsvenskan, hvor 24 point i 60 kampe slet heller ikke er dårligt på papiret. Asplöven var et af bundholdene i den næstbedste svenske række.