To mål af Poulsen, 57 Dahm-redninger

Der er i den grad grund til at fokusere på Graz 99ers i den østrigsk-baserede EBEL (Erste Bank Eishockey Liga). Todd Bjorkstrand er coach, mens Sebastian Dahm synes at være førstemand i buret. I angrebet hærger Morten Poulsen.

De to danskere er blot to af hele 16 nye spillere, som Todd Bjorkstrand har hentet til den nye sæson, og Bjorkstrands mandskab kom fredag aften ud for en forfærdelig sæsonstart, da det blev til et 0-1-nederlag hjemme mod HC Bolzano.

Præstationen var ifølge bulletinerne enormt skuffende, men det blev dog bedre søndag aften i 4-5-nederlaget efter overtid mod Klagenfurter AC.

Her leverede Morten Poulsen varen med to mål og en enkelt assist, men noterede sig dog for -1 i plus/minus-statistikken.

Poulsens landsmand Sebastian Dahm leverede vilde 57 redninger og står med fine 93.3 i redningsprocent efter sin første weekend i EBEL.

Der er pres på Todd Bjorkstrand efter, at den tidligere mestercoach i Herning missede slutspillet i fjor, men trods to nederlag hjemme i sæsonåbningen, er der ingen nerver på hos Graz-præsident Jochen Pildner-Steinburg.

– Det her er ikke en overgangssæson. Hver eneste sæson vil vi bygge et hold op, der kan spille med fremme i ligaen, men jeg kan overhovedet ikke stille spørgsmålstegn ved træneren efter den første kamp i sæsonen. Det ville være absurd. Han har et helt nyt hold, og må man give det hele tid til at vokse sammen, siger han til Kleine Zeitung.