To Lukacevic-drøn sikrede pligtsejr til Odense

Odense Bulldogs-Hvidovre Fighters 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) Der var ufravigeligt krav om fynsk hjemmesejr, da to formsvage mandskaber mødtes i Odense på grundspillets sidste søndag.

Hvidovres ufortrødne fightere kom til kampen med otte nederlag på stribe og en sæsonafslutning uden yderligere sportslige perspektiver end den 11. og sidsteplads, der er sæsonens facit for opkomlingene. Det til trods bed forstadsklubben ganske fint fra sig mod Odense Bulldogs, der udkæmper en benhård kamp om den sidste direkte kvartfinalebillet – og om at få vendt den seneste tids hastigt nedadgående spiral.

Gæsternes Daniel Madsen åbnede ballet med kampens første skud indenfor 10 sekunders spil fra en uvant backposition. Fraværet af rutinerede Christian Vaagensø og Sonny Hertzberg, der er skiftet til Aalborg, og ikke mindst svenske Victor Björkung gav anledning til rokeringer i Hvidovre-defensiven mod et fuldtalligt Odense-hold.

Odense-træner Mikael Gath havde også nyt i ærmet. Blandt andet havde han rykket Ned Lukacevic op i førstekæden til Dale Mitchell i håbet om en hurtig kemi ville blomstre.

Specielt i overtal viste de tænder i begyndelsen, hvor Mitchell smart fandt Nick Walters tæt under kassen. Niklas Lundström stod godt placeret i målet og parerede sikkert forsøget.

Et lusket stolpeskud fra Martin Larsen blev hurtigt efterfulgt af en Dennis Christjansen-styring på Erik Lundblads fine oplæg i modsatte ende. Fin underholdning i indledningen.

Det første kvarter bølgede spillet frem og tilbage i en stillingskrig om den vigtige første scoring. Et stærkt gennemspillet angreb satte scenen for hjemmeholdet. Dale Mitchells skud gik snert over, men Hvidovre blev korrekt dømt for en slashing i samme sekvens.

I det følgende powerplay kvitterede fynboerne lynhurtigt. Pasning fra Jacob Johnston ud på højrekanten til Ned Lukacevic, og den store canadier bankede et drøn op under overliggeren til 1-0.

Bulldogs kom flyvende ud fra anden periodes start. Dale Mitchell serverede et åbent mål til en kædekammerat, der imidlertid blev hårdt presset i afslutningen. Kort efter havde Asger Petersen en stor mulighed i en kvik omstilling, men skuddet ramte ikke målet.

Generelt overtog værterne mere og mere af kontrollen i denne fase, men der var alligevel flossede nerver, da en dansende puck, efter Daniel H. Nielsens forsøg, hoppede appetitligt rundt i slottet. Finske Hannu Toivonen kom imidlertid flot i vejen for den store chance.

Bulldogs lukkede perioden med et nyt pres, men stillingen forblev 1-0 før de sidste tyve minutter.

En tiltagende mængde fejl sneg sig ind i en kamp, der absolut ikke kun bød på kvalitet. Den alarmerende situation og den spinkle føring mod et fortsat hårdtarbejdende Hvidovre-hold lod til at indvirke negativt på hjemmeholdet, der måtte rense zonen med en befriende icing.

Toivonen i målet tog imidlertid stor revanche for torsdagens snitter i Herning, og leverede en rolig og ganske pletfri præstation, når de blåklædte gæster blev nærgående.

Med syvethalvt minut igen af perioden indtraf chokket. Adam Carnestad så pludselig en åben vej gennem Odense-zonen, og hjemmeholdets passivitet udnyttede han til at spadsere let igennem og udmanøvrere Toivonen til udligning 1-1.

Chokkets styrke var tæt på fordobling, da Oliver Persson i næste skift blev sat op til en helt fri firsttimer i slottet. Den unge svensker missede dog den store mulighed.

Fem minutter igen og Hvidovre-svenskerne rykkede igen med flotte kombinationer. Toivonen svarede igen og lukkede mellem benene. Et rystet hjemmehold alvorligt til tælling.

Kampen lå virkelig på knivsægget og balancerede nu. En Hvidovre-styring blev reddet af Toivonens hjelm, og i kontraen blev Rasmus Bjerrum sat op til en stor skudchance. Efterfulgt af ny alarm i Odense-zonen, hvor Toivonen måtte blokere igen.

40 sekunder igen, og så faldt afgørelsen pludselig ud af det blå. Lukacevic udviste store træthedstegn, men pludselig åbnede en lille flanke på venstre side. Pucken flappede øjensynligt, men den store nyerhvervelse tog alligevel chancen langt udefra. Det var en god idé, for Lundström fandt aldrig kikkertsigtet på den puck, og så var katastrofen pludselig afværget.

Hvidovre nåede aldrig et reelt pres i den sidste jagt på en ny udligning, og så kunne Yannick Vedel blokke deres sidste krampetrækning med benskinnen og derefter juble over tre vitale point.

Hvidovre drager hjem med æren i behold, mens alt er åbent i kampen om sjettepladsen før tirsdagens afgørende runde.