To danske sejre i seks testforsøg

Der har i den grad været gang i testkampe- og turneringer i aften – med Metal Liga-holdene som ivrige kombattanter.

Vi begynder i Bremerhaven, hvor Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs i weekenden deltager i swb-Energie-Cup. Nordjyderne tabte – vel helt som ventet – til DEL-holdet fra Iserlohn, der stensikkert vandt 6-2 i turneringens ene semifinale.

Tyskerne førte lynhurtigt (6:41 minutter) 3-0, inden Robin Bergman og Kasper Kristensen fik reduceret for Frederikshavn. Derefter leverede Iserlohn igen tre scoringer, som lukkede kampen.

Odense Bulldogs tabte i den semifinale efter et regulært overtidsdrama til hjemmeholdet Fischtown Pinguins, der vandt 5-4 i overtid. Pawel Dronia scorede det afgørende mål efter 64 minutter.

Forinden fulgtes de to hold ad i tre tætte perioder. Simon Grønvaldt, Dale Mitchell, Sean Wiles og Mike Daugulis scorede de fire mål, og sidstnævntes mål blev endda scoret tre minutter før den ordinære spilletid udløb. Alligevel nåede Fischtown at udligne – og vandt altså derefter i overtid.

Det betyder, at kampen om tredjepladsen i morgen bliver et rent dansk opgør.

Til gengæld spillede Esbjerg sig i finalen i Sweco Hockey Cup ved at vinde 2-1 over det norske ligahold fra Lillehammer. Mario Lamoreux og Matt Pistilli scorede for vestjyderne, der i morgen enten møder IK Oskarshamn eller hjemmeholdet KRIF Hockey i finalen. Det er ikke lykkkedes at opspore resultatet fra den anden semifinale i skrivende stund.

Rungsted tog til Sverige for at møde Helsingborg (Division I) og som så ofte før havde en dansk klub problemer med et hold fra den tredjebedste række i nabolandet. Nikolaj Rosenthal scorede det afgørende mål i overtid, så Rungsted vandt 3-2.

Forinden havde Anders Feddersen scoret blot tre sekunder før ordinær spilletids udløb og udlignet, mens det var Joachim Holten Møller, der scorede nordsjællændernes første mål.

Blue Fox Herning mødte i Silkeborg det norske mandskab fra Lørenskog, der tog fra kampen med en smal 2-1-sejr. Detaljerne kendes umiddelbart ikke i skrivende stund.

I Rødovre var Mighty Bulls mænd for en dansk revanche mod Tingsryd, der for et par dage siden baskede Rungsted 4-1. Rødovre vandt 2-1, og alle tre mål blev scoret i det første kvarter. Først var det Andrei Chistyakov, der scorede til 1-0 for hjemmeholdet efter fire minutter, og så endte Jannik Karvinen som matchvinder med sit 2-1-mål efter et kvarter.