TILBAGEBLIK; Esbjergs monstercomeback i Frederikshavn i 2017

Foto: Jan Korsgaard

Husker du kamp syv i semifinalen i 2016/17, hvor det lykkedes for Esbjerg at besejre Frederikshavn i et monstercomeback i den syvende kamp. Læs om den vilde gyserkamp lige her og kom med tilbage til de dramatiske forårstimer for et par år siden i Frederikshavn.

Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy 1-2 (0-0,1-0,0-2) Efter at have været nede i sækken især i anden periode, så leverede Esbjerg en fremragende tredje periode og vandt 2-1 i den afgørende semifinale i Vendsyssel. Hjemmeholdet fik ikke snøret sækken til da man havde masser af muligheder i de midterste tyve minutter, og dermed kunne det flotte Esbjerg-comeback i tredje afgøre at de spillede sig i finalen.

Jordan Knackstedt blev matchvinder kort før den ordinære spilletid sluttede.

Det var tydeligvis nervøst i starten af kampen, hvor begge hold for alt i verden ikke ville lave en måske afgørende fejl. Derfor fik vi en periode med få chancer, men med mange af de små kampe i kampen. Der var ondt blod mellem flere af spillerne, og der var nok at se til for de fire stribede.

Helt undgå chancer kunne vi nu heldigvis ikke, og det havde nær givet gæsterne en føring da pucken hoppede og dansede på stregen.

Her kunne Nixon, Knackstedt eller Fiddler bare ikke få ram på pucken, selvom de forsøgte flere gange, inden dommer Bigum fløjtede for blokering trods en fri puck.

Hjemmeholdet var nærgående et par gange, og især Marcus Olssons styring i overtal havde nær passeret Seldrup i kassen. Her var heldet med den unge vestjyske keeper, der havde overtaget for Nicolaj Henriksen. Det normale førstevalg hos Esbjerg var med på bænken, men at dømme på opvarmningen lignede han ikke en mand der kunne komme i spil til denne semifinale.

Vi fik derfor afsluttet de første tyve minutter uden mål, og med en skudstatistik der sagde 11-7 til høgene.

Esbjerg indledte anden periode med en farlig chance til Esben Nielsen. Hans forsøg sad lige ved siden af målet, og senere i perioden havde han en lignende chance. Det var også ret beset det, vi så til Esbjergs offensiv i anden periode. Dertil var Frederikshavn meget bedre og satte sig kraftigt på begivenhederne.

Der blev arbejdet for hver en puck, og Tyler Mosienko fik pludselig en tilfældig puck foran sig som han huggede på. Seldrup var på sin plads, og den unge keeper var på overarbejde. Han gjorde det glimrende, selvom det for alvor trykkede på når høge-kæderne leverede det ene farlige angreb efter det andet.

Det holdt naturligvis heller ikke ved for Seldrup og den øvrige Esbjerg-defensiv. Et gigant pres fra hjemmeholdet blev afsluttet af Nick Olesen, der lagde pucken mellem benene på Esbjerg-keeperen. Det var assisteret af aftenens i særklasse bedste White Hawks-spiller, Jens Henrik Tönjum.

Stemningen var på kogepunktet i Scanel Hockey Arena, og de 2436 tilskuere leverede en formidabel stemning, som vi nok skal helt tilbage til finalen i år 2000 for at opleve bedre.

Der blev ikke scoret mere i anden periode, hvor skudstatistikken nu sagde 27-11. Altså blot fire Esbjerg-skud på mål i anden periode, hvilket understreger hjemmeholdets dominans.

Tredje periode startede med en stor Luka Vidmar-fejl. Her var Niklas Andersen nær kommet frem til en stor mulighed, men sloveneren var selv med til at redde kastanjerne ud af ilden.

Esbjerg kom ud med et helt andet udtryk til tredje periode. Man pressede hårdt på, og Knackstedt burde have udlignet til 1-1, men Lillie og stolpen stod i vejen. Esbjerg var langt farligst i begyndelsen af perioden, og holdet fik også sit første powerplay med godt 13 minutter igen.

Det forvaltede de ikke særlig godt, og tog kort før den udløb selv en udvisning, da Nixon måtte til afkøling i straffeboksen. Det kom der ikke noget ud af, og det blev mere og mere nervepirrende i Scanel Hockey Arena.

Med seks minutter igen blev der dødstille i Danmarks nordligste skøjtehal. Esbjerg fik udlignet på lidt af en tilfældighed. Hjemmeholdet fik ikke clearet pucken ordentligt, og så kunne Jeppe Holmberg sende skiven ind bag en sprællende Thomas Lillie.

Det hele lignede en overtidsafgørelse, men så tog Knackstedt pucken med op i banen. Ingen gik til ham, og så smed han den direkte ind i netmaskerne til 2-1 føring. Der resterede blot 41 sekunder da den scoring blev sat ind.

Dermed gjorde han sig til matchvinder, og sendte de forsvarende mestre i DM finalen mod sensationsholdet fra Gentofte Stars.

Hjerteskærende tårer i Frederikshavn, endnu et farvel til finalen og et nederlag, der gør forfærdelig ondt i Nordjylland. Eufori i Esbjerg.