Tidligere White Hawks-direktør bliver agent

Gigantium - Foto: Bluelinemedia.dk

Mogens Andersen er tidligere direktør i Frederikshavn White Hawks, så mange husker ham måske fra årene tidligere i dette årtusinde, hvor han var ansvarlig for den nordjyske organisation. Nu træder Andersen så ind i en ny business – og så alligevel ikke – han bliver ishockeyagent i sin egen virksomhed, AOA Sport Management, skriver han og firmaet i en pressemeddelelse. 

– Danske spillere brager frem i udlandet, men det er trods alt de færreste, som ender i NHL. Derfor er det vigtigt, at spilleren får lagt en karriereplan med fokus på både ishockey og job/uddannelse.  Kort sagt: det hele menneske, siger Mogens Andersen.

Efter en årrække som direktør i White Hawks kender han ishockeyverdenen fra den anden side af forhandlingsbordet, og ansættelser i både Blokhus FC og Vendsyssel Håndbold har desuden givet ham en bred indsigt i idrætsverdenen generelt.

– Jeg kender de drømme, spillerne har, men har også et solidt kendskab til de fælder, der følger med og bagsiden af medaljen, når f.eks. en spiller bliver alvorligt skadet. Her er det vigtigt, at man både kontraktmæssigt og personligt er klædt godt på, siger Mogens Andersen.

AOA Sport Management henvender sig både til etablerede spillere og til unge talenter. Det vigtigste er, at de er interesseret i en helhedsplan.

– Jeg tager udgangspunkt i, at ikke to spillere er ens, men at alle bør have de samme muligheder for at udvikle sig og træffe vigtige karrierevalg. Her mener jeg, at der er et hul i markedet i dag, siger den nye agent.

AOA Sport Management er et énmands firma, men Mogens Andersen har et solidt netværk med både nuværende og tidligere spillere, og udover sit eget personlige kendskab til sporten trækker han i høj grad på deres erfaringer med kontraktforhandlinger og agenter.