Tidligere NHL-spiller død i en alder af 34 år

Foto: Dinur

En trist nyhed har ramt ishockeyverdenen. Den tidligere NHL-spiller Marek Svatos er lørdag død i en alder af bare 34 år.

Den slovakiske spiller, som indstillede sin aktive karriere for to år siden, blev lørdag fundet død i Lone Tree nær Denver, hvor han boede sammen med sin kone og parrets to børn. Flere medier fortæller, at Marek Svatos formentlig er død som følge af en overdosis.

En kilde tæt på familien fortæller sin det europæiske Colorado Avalanche-fansite Eurolanche.com, at der ligger en ulykke til grund for Svatos’ død.

Marek Svatos spillede fra 2004 til 2011 i alt 358 NHL-kampe. Han noterede sig for 179 point i verdens bedste ishockeyliga, hvor han hovedsagelig spillede for Colorado Avalanche. Slovakken spillede i en sin sidste NHL-sæson for Nashville Predators og Ottawa Senators.

Svatos forlod NHL i 2011 og spillede fra 2012 til 2014 i slovakisk ishockey. Først for KHL-klubben Slovan Bratislava og siden for HC Kosice i den slovakiske liga.

Colorado Avalanches general manager Joe Sakic, som selv spillede sammen med Marek Svatos fra 2004 til 2009 udtrykker søndag sin dybeste medfølelse med den tidligere NHL-spillers familie.

– Hele Avalanche-organisationen er ekstremt triste over denne nyhed. Marek var en fantastisk person, en talentfuld spiller og en god holdkammerat. Vores tanker, bønner og dybeste sympati ligger hos hans kone, børn og hele familien, siger Joe Sakic i en pressemeddelelse.

Marek Svatos nåede i sin karriere også at deltage i en OL-turnering og en VM-turnering med det slovakiske landshold.