Tidligere Jokerit-stjerne på vej tilbage til KHL

Foto: Jan Korsgaard

Amerikanske Steve Moses forlod i sommer den finske KHL-klub Jokerit, hvor han havde kæmpe succes, til fordel for NHL-klubben Nashville Predators. Nu kan han dog snart være at finde i KHL igen.

Nashville har placeret 26-årige Moses, som endnu har sin første NHL-kamp for klubben til gode, på waiveren. Den clearer han formentlig uden at blive samlet op af en anden NHL-klub, og så kan vejen være banet for et comeback til KHL.

Steve Moses kan nemlig skifte til KHL, hvor han i sidste sæson var den mest scorende spiller, selvom vi befinder os midt i sæsonen. Den kan han, fordi Nashville Predators kan ophæve hans kontrakt, hvis han clearer waiveren først, og umiddelbart ligner det den amerikanske NHL-klubs formål med at placere den lille hurtigløber med den veludviklede målnæse på waiveren.

Netop Steve Moses’ størrelse ser ud til at stå i vejen for et gennembrud i Nordamerika. Med sine 176 centimeter og 77 kilogram fylder han ikke meget i det meget fysiske spil på de nordamerikanske isflader. Her kommer hans kvaliteter mere til sin ret i den mere teknisk prægede stil i KHL.

Det bliver dog ikke finske Jokerit, som har tre danske spillere i truppen, der får glæde af Steve Moses, hvis han vender tilbage til KHL. For to uger siden tradede Jokerit nemlig Steve Moses’ KHL-rettigheder til konkurrenten SKA St. Petersburg, så amerikaneren ser ud til at skulle tørne ud for den russiske storklub i resten af sæsonen.

SKA har haft svært ved at få tingene til at fungere i denne sæson, hvor storklubben, som efter sidste sæson sagde farvel til en række profiler, kun akkurat ligger over slutspilsstregen i KHL’s vestlige conference.