Tiden gik i stå, da Aalborg sendte Esbjerg ud

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 4-1 (1-1, 2-1, 1-0) Pirates skulle hente 1-2 fra den første kvartfinale, der blev spillet fredag aften i Esbjerg, og den mission lykkedes, selv om det var Esbjerg, der scorede det første mål.

Til kampen var Aalborg uden forward Jeppe Jul Korsgaard samt backen Daniel Villadsen, mens Esbjerg kom uden Nicolaj Henriksen i målet, men ellers i stærkeste opstilling.

Aalborg blev ramt af en matchstraf i anden periode, men alligevel formåede man at overvinde de forsvarende danske mestre med 4-1 hjemme i Gigantium.

Spillet var ikke altid poleret fra Aalborg, men der blev kæmpet en vis legemsdel ud af bukserne. Op til flere gange i løbet af kampen gik tiden i stå i Gigantium, og der var generelt en del problemer med uret.

Aalborg startede kampen bedst, og havde et par gode muligheder, men det var Esbjerg, der kom foran efter et par minutter, da Victor Panelin Borg laver en fejl ved blueline, der sendte Anders Koch og Jared Knight afsted mod mål. Præcis aflevering fra Koch over Reddicks stav til Knight, der sendte Esbjerg sikkert i front.

I bare tre minutter havde Esbjerg føringen, men Peter Quenneville sendte derefter pucken ind bag en sprællende Mathias Seldrup i Esbjergmålet til 1-1. Seldrup gav flere returpucke lige foran mål, hvor der opstod en del tumult foran målet, hvilket gav nogle udvisninger begge veje i flere gange.

Esbjerg havde også sine chancer for at komme foran, men Ronan Quemener var et sprællende plankeværk i Aalborgmålet, og han pillede glansen af flere farlige Esbjergforsøg over hele kampen.

Aalborg kom godt ud i 2. periode, men den første store chance tilfaldt Esbjergs Ryan Martindale, men Quemener var igen på plads ved den fjerneste stolpe.

Aalborg kom også til store chancer, og den første udnyttede Julian Jakobsen til føring, da han med en smart skudfinte snød Mathias Seldrup til den ene side og lagde pucken ind i det halvtomme mål.

Andrew Blazek fik Gigantium til at eksplodere, da han efter små 33 minutter bragte Aalborg på 3-1 og dermed samlet 4-3 i kvartfinaleserien.

To minutter inde i 3. periode kom der endnu et stort jubelbrøl, da Aalborg-spillerne havde slidt hårdt under Esbjergs powerplay, der ikke kom frem til de store chancer, da deres powerplay var stillestående og blevet stresset af Aalborgs offensive boksspil.

Esbjerg var dog tæt på at udlignet i powerplay, da Sune Hjulmand sendte den lille runde direkte på overliggeren og ned i isen, men bare i målfeltet.

Esbjerg pressede på for at udligne samlet og Quemener kom på overarbejde, for Esbjerg sendte ham ud på nogle mirakelredninger op til flere gange i løbet af perioden.

Aalborg kom i powerplay mod slutningen, hvor Esbjerg spillede offensivt i boxplay og fik lagt presset i Aalborgs ende.

Peter Quenneville blev sendt afsted, men brændte chancen, men Aalborg fik scoret det forløsende mål til 4-1, da Martin Højbjerg fulgte op på sin egen afslutning, som Mathias Seldrup ellers så ud til at have i udstyret.

Ud over Ronan Quemener spillede Højbjerg-tvillingerne spillede også begge en god kamp. De var begge altid en trussel offensivt og spillede på meget små områder, hvor Esbjerg-spillerne ikke altid kunne være med.