Ti minutters mål-orkan var nok for Odense

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 5-1 (3-0,1-0,1-1) En frygtelig start på kampen blev kostbar for Herlev Eagles, der gav alle tre point væk i de første 10 minutter i aften i Odense, hvor hjemmeholdet kynisk straffede et sovende gæstehold, de først fandt sig selv, da det var alt for sent.

Unge Maksim Popovic havde ellers kampens og Herlevs første mulighed i kampen. Han udnyttede, at to Odense-folk stødte sammen og var pludselig “halvfri” med Robin Rahm. Svenskeren blokerede. Vi var i gang.

Mikkel Ankjær fik kampens første udvisning, og den kom til at koste. Nick Walters skød fra blå linje. Ikke hårdt, men præcist og nøjagtig i den rette højde. Masser af trafik foran mål og Mosher uden chance.

Odense havde grebet initiativet og sad på kampen. Halvvejs inde i første periode blev det 2-0, og det virkede ikke helt til, at Herlev-spillerne var vågnet op. Odense-spillerne var hurtigere på skøjterne – og i tanke og handling. Rasmus Bjerrum fik masser af plads inde foran mål og fik endda lov at afslutte to gange. 2-0. 

Der gik ikke minut, før fynboerne var på 3-0. Anthony Camara fik al plads i verden med fire-fem meter til mål og satte endnu en scoring. Evan Mosher blev skiftet med Marc Schläger uden at canadieren egentlig kunne lastes for miseren.

Ikke overraskende kaldte JP McCallum sin time out. Indsatsen i de første 10 minutter var et wake up call værdigt – også selv om Eagles-forsvaret igen var hårdt ramt af afbud. I den anden ende viste Frederik Sørensen offervilje, da han kastede sig ned i et skud og blokerede pucken med låret.

Herlev fandt et bedre niveau efter chokstarten. Brett Thompson leverede gæsternes bedste forsøg, da han serverede et lumsk trækskud, som var tæt på at snyde Robin Rahm. Men 3-0 efter 20 minutter og spørgsmålet var, om Herlev ikke allerede havde tabt kampen på den katastrofale indledning.

Herlev-boksens udtryk var rasende i begyndelsen af anden periode. Ikke mindst på grund af en meget lille holding-udvisning til – ja, Holden Anderson – der kostede Herlev det meste af et overtal. I stedet klappede Martin Larsen 4-0-målet ind og afgjorde vel reelt kampen. 

Gæsterne fightede lystigt videre og vi fik en ganske åben anden periode, hvor Karl Beckman, Mike Daugulis og Frederik Bjerrum på skift udfordrede Robin Rahm.

Odense-målmanden viste god form, og Herlev-træner McCallum måtte ærgre sig over, at hans spillede ikke havde optrådt med samme gejst i begyndelsen af kampen.

Eagles sad efterhånden så tungt på anden periode, at gæsterne fortjente en scoring. Men Maksim Popovic mødte en Robin Rahm i absolut storform, da Herlev-spilleren afsluttede tæt under mål. Odense overlevede lige nøjagtig et undertal takket være den svenske målmands glimrende aktioner.

Det var Marc Schlägers tur til at brillere med en kanonredning i begyndelsen af tredje periode, da han fik griberen op i en stærk refleks på Rasmus Bjerrums ellers glimrende afslutning.

Herlev blev ved med at forsøge sig og tre kvarter inde i kampen kom den fortjente reducering. Thomas Søndergaard og Mike Daugulis satte Holden Anderson fremragende op, og amerikaneren skulle blot støde pucken over stregen. 

Gæsterne fik en gylden mulighed for at komme yderligere ind i kampen kort efter scoringen. Odense fik en stribe udvisninger og Eagles mulighed for fem mod tre-spil i næsten to minutter.

Tættere på end et stolpeskud fra Kim Staal kom gæsterne ikke.

Samme Staal havde gode muligheder, da Jacob Johnston senere sad ude i to minutter. Mike Daugulis bankede på, men Rahm reddede igen fremragende og svenskeren avancerede efterhånden til Odenses bedste mand.

På et eller andet tidspunkt måtte Odense få en kontra, og godt fem minutter før tid udnyttede Henrik Nielsen nådesløst en friløber og satte pucken ind bag Marc Schläger til 5-1. 

Der var tumult i slutfasen mellem Rasmus Vad og Dale Mitchell, der begge smed handskerne. Vad fik game misconduct, Mitchell nøjedes med to minutter.

Odenses bedste i aften endte med at være Robin Rahm. Spørgsmålet var, om fynboerne i virkeligheden lod sig lulle i søvn af 4-0-føringen.

Gæsterne havde en god mand i Karl Beckman, og unge Maksim Popovic gjorde sig fint bemærket. Med lidt mere skarphed i overtallene i tredje periode, kunne Herlev sagtens have gjort kampen langt mere spændende. Det havde faktisk været fortjent – set over 60 minutter.