Thörnberg forlader Herlev – Skifter til Østrig

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

Metalligaens suverænt mest scorende spiller i indeværende sæson vil efter sommerferien ikke være at finde på dansk is. Herlev Eagles’ svenske superbomber, Jesper Thörnberg, har netop skrevet en 1-årig aftale med HC Innsbruck fra den stærke østrigskbaserede liga, EBEL. 

Med 33 scoringer og 58 point i 44 kampe satte den lynhurtige skarpretter et massivt aftryk på dette års Metalliga-grundspil, hvor han sammen med William Quist og Brett Thompson udgjorde ligaens farligste kæde. Og det er da også den enorme målnæse og det konstante arbejdsraseri, som har fået HC Innsbruck til at rette øjnene mod Herlev.

– Vi har brug for hurtige spillere med en høj arbejdsmoral og offensive kvaliteter. Jeg har set Jesper flere gange. Han flyver henover isen, og han har et hårdt og præcist skud. Han giver aldrig op, fortæller HC Innsbrucks amerikanske cheftræner, Rob Pallin, i en pressemedelelse.

HC Innsbruck missede i år playoff med blot fire point, og har i skrivende stund, udover Thörnberg, blot én spiller på kontrakt.