Thinnesen blev helten i tæt kamp

Odense Bulldogs-Rungsted Ishockey 5-4 (1-2,3-1,0-1) 0-0,1-0 Kort før klokken 23 blev det afgjort, at Odense Bulldogs tog to point ud af kampen mod Rungsted. Fynboerne vandt 5-4 efter straffeslag over gæsterne fra Rungsted, der i en svingende kamp havde hjemmeholdet på hælene i slutfasen. Til gengæld havde Rungsted store problemer med at styre Bulldogs’ powerplay i anden periode.

Rungsted fik kampen serveret nøjagtig, hvor de ville have den. Kampens indledning forløb helt uden temperament og atmosfære i hallen, og gæsterne fik stillet sig i venteposition, lurende på kontrastød.

Godt nok måtte Michael Clemente lige levere en desperado-redning liggende inde på stregen, men som kampen skred frem, bevægede gæsterne sig længere og længere op i Odense-zonen. Et langt skift fra en træt Bulldogs-førstekæde kostede første mål.

Ossi Saarinen sled sig til en puck bag mål og serverede den for Marcus Nielsen, der smækkede den i taget. Kort efter var det næsten samme recept, da Saarinen med endnu en præcis assist fandt Anthony Aquino med en diagonalpasning.

Aquinos spidskompetence er afslutninger, og han var nådesløs overfor sine gamle makkere i Odense. 2-0 til Rungsted, og en god start var forvandlet til perfekt for gæsterne.

Vi skal til den gamle sandhed om, at man ikke vinder kampe i udvisningsboksen for at finde ud af, hvordan Odense kom tilbage i kampen. Det kostede dyrt for Rungsted, at Jonas Røndbjerg, Morten Green og Erik Hjalmarsson alle måtte ud for mere eller mindre uovervejede aktioner.

Odense piftede tre powerplaymål ind på tre forsøg. Færdigt arbejde i overtal og stillingen var 3-2 midt i anden periode.

Rungsteds Anthony Aquino fik skovlet en udligning ind til 3-3, men store, stærke Sean Wiles som Rungsted virkelig havde problemer, sendte Odense i føring efter små 35 minutter.

Han sled sig flot forbi Drew Schiestel og lukkede den interne, nordamerikanske duel ved at lægge pucken op bag Clemente i gæsternes mål.

4-3 efter en anden periode, hvor Rungsted tillod sig at brænde hele tre friløbere. Nikolai Gade med de flagrende lokker havde to gange chancen mod Galansky, men tabte begge dueller. Anthony Aquino led samme skæbne umiddelbart før Sean Wiles’ scoring.

Jo, der var så rigeligt med muligheder i de midterste 20 minutter, hvor stemningen også steg fra “eftermiddagskaffe” til “indflytterfest med øl på bordet” i Bryggeriet Vestfyen Arena.

For nu at blive i fest-metaforen, så indtog gæsterne for alvor bordene i de sidste 20 minutter. Rungsted var som forvandlet og arbejdede stenhårdt for udligningen, mens hjemmeholdets spillere så mere og mere tunge ud.

Derfor logisk og fortjent, at Anders Feddersen fik udlignet ti minutter før tid, da han drog omkring Rungsted-målet og lagde skiven gennem benene på Galansky til 4-4.

De sidste ti minutter var ren overlevelse for hjemmeholdet. Galansky parerede et Rosenthal-skud med det øverste af skulderen og Jonas Røndbjerg manglede koldsind i en tre mod en-situation.

Da Andreas Pedersen af ren udmattelse skød pucken ud på lægterne, avancerede Mike Daugulis til en af aftenens helte for hjemmeholdet med et par flotte blokeringer af Rungsted-skud.

Simon Grønvaldt havde en kæmpe mulighed for at lukke kort før en chancefattig overtid sluttede, og så endte det hele i straffeslag og med Mathias Thinnesen som matchvinder. Hans mål var det eneste i seks forsøg, og han krydrede dermed en flot aften med punktummet.

Tidligere havde han scoret to gange og endte dermed som man of the match. Stærke indsatser også af Daniel Nielsen, Feddersen og Marcus Nielsen hos Rungsted, mens Sean Wiles i de første 40 minutter voldte gæsterne store problemer.

Normalt så livlige Dale Mitchell så man intet til aften, men han skal også holde fri fra opmærksomhedens centrum engang imellem.

678 tilskuere var på plads i Bryggeriet Vestfyen Arena.