Tenniscifre og sæsonrekord i Vojens

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Herlev Eagles 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)

Hele 4595 publikummer, inklusiv et par trofaste Herlev-supportere var mødt op til en festlig eftermiddag i SE Arena. Hjemmeholdet fra SønderjyskE skulle forsøge at levere en helstøbt indsats på hjemmebane efter en række skuffende kampe på egen is, mens gæsterne higede efter point i kampen om en plads i top otte.

Sønderjyderne startede godt ud med chancer til Mark Lee og Martin Eskildsen. En hurtig udvisning til Thomas Spelling lagde dog en dæmper på værternes pres og faktisk havde Herlev i spillet fem mod fire et par gedigne chancer for at bringe sig i front. Specielt Mikkel Ankjær var tæt på med en resolut afslutning.

Efterfølgende tog værterne dog atter over og en sønderjysk scoring lå i luften.

Man måtte dog helt hen til kampens fjortende minut, før værterne kom på tavlen. Fjerdekæden med Frederik Rasmussen, Martin Eskildsen og Casper Mortensen spillede en fornem kamp og sidstnævnte blev første mand til at overliste Peltonen i gæsternes mål. Det var den unge forwards første mål i den lyseblå trøje.

Herefter gik det stærkt. På under tre minutter blev føringen tredoblet, da Mark Lee først udnyttede Cory Quirks flotte forarbejde og Anders Førster efterfølgende fulgte godt op på Henrik Nielsens energiske forarbejde.

Hos hjemmeholdet fik Jon Lee Olsen chancen mellem stængerne, og han viste sig flot frem, da Herlev fik en to-mod-én og Lee Olsen med en skarp sideforflytning fik afværget det store tilbud.

Anden periode var ikke mange minutter gammel, da Thomas Spelling i power play opfangede en skidt clearing fra gæsterne. Spelling spillede Cory Quirk helt fri tæt under mål og amerikaneren afdriblede smart Peltonen. Dermed punkterede sønderjyderne reelt kampen.

De fleste chancer tilfaldt fortsat værterne, men det virkede som om, man havde slækket lidt på gassen. Tempoet dalede stille og roligt ud af kampen, og pludselig opstod en stor chance til Andreas Søgaard Jensen. Midt for mål måtte den tidligere Blue Fox-spiller dog se sin afslutning pareret af Lee Olsen.

Midtvejs i perioden tog Martin Eskildsen en flot solotur, men Peltonen var på sin plads og forhindrede den lange forward i at skrive sig ind i kamprapporten som målscorer.

Han kunne dog kort efter i stedet fejre holdkammeraten Thomas Spellings scoring. Fra hjørnet bag mål sendte Spelling pucken ind bag på skinnen hos Peltonen, hvorfra pucken kurede i mål. En af de mere kuriøse træffere.

Herlevs nye finske back Uitto spillede i eftermiddag sin første udekamp i Herlev-trøjen. Det fejrede han kort før pausen, da han fra distancen sendte pucken i kassen, og i periodens sidste minut var landsmanden Muhonen tæt på at gøre ham kunsten efter. Lee Olsen fik dog med det yderste af handsken lige akkurat rørt pucken så meget, at den trillede millimeter forbi stolpen.

Tredje periode lignede mest af alt noget der bare skulle overstås for begge holds vedkommende.

Et par gode tilbud til Mads Lund blev det dog til. Specielt en styring på et skud fra Kim Lykkeskov var tæt på at snyde Peltonen.

Det var dog kun fjerdekæden, der fandt vej til netmaskerne i de sidste tyve minutter. De unge rookies spillede med masser af energi og vilje, og derfor var det også fuldt fortjent, at netop denne kæde satte sidste aftryk på kampen.

På forarbejde fra Frederik Rasmussen, sendte Daniel Kønig pucken i nettet med et finurligt håndledsskud.

Selvsamme Hansen var i kampens absolutte slutfase tæt på at gøre sig til dobbelt målscorer, men denne gang vandt Peltonen duellen med den talentfulde back.

SønderjyskE var i dag uden Søren Dau, Morten Skov samt Anders Overmark. Holdet spillede en fornuftig kamp, men mangler stadig den sidste timing og speed i spillet. Fjerdekæden, hvor ikke mindst Martin Eskildsen sprudlede var stærkeste kort i dag.

Hos Herlev noterede man sig at en af holdet profiler, Antti Hölli, ikke figurerede i opstillingen. Forklaringen skulle man formentlig finde i at den stærke Finne resten af sæsonen tørner ud for netop dagens modstander, SønderjyskE. De øvrige Eagles-spillere kæmpede en brav kamp, hvor Mikkel Ankjær og Lukas Lundvald gjorde sig positivt bemærket. I nærheden af point kom gæsterne dog aldrig.