Tenniscifre da Herning slog Odense

©iShoot.dk

Herning Blue Fox – Odense Bulldogs: 6-0 (1-0, 2-0, 3-0)

Helt som ventet var Lindsay Sparks ikke på holdkortet denne aften, men det var mere opsigtsvækkende at både Kristoffer Lauridsen og Mike Aviani ej heller var på isen. Odense manglede Dmitry Kuznetsov, Jakob Wittendorf og Vojtech Komarek, men favoritværdigheden måtte stadig gå til Herning.

Man kunne også forvente et hjemmehold der skulle og sende et signal til top 4-holdene, men Blue Fox kom ikke ud som lyn og torden denne aften. De først fem minutter talte blot et par løse afslutninger til hvert hold.

Herning kom tæt på da en pasning fra Lasse Lassen så ud til at gå hele vejen på tværs til Markus Jensen, men sidstnævnte kom lige en tand for sent. Gæsterne pådrog sig en udvisning senere i samme skift, og så viste Markus Jensen hvordan en pasning skal serveres. Lige på bladet ved bagerste stolpe, og Zach Torquato kunne næsten ikke undgå at nette til 1-0.

Nicolai Weichel skulle være blevet næste mand på tavlen da han modtog pucken i perfekt position, men skuddet strøg forbi den ene stolpe. Jurij Repe fandt sig selv i en tilsvarende situation kort efter, og han forsøgte det frække træk tæt under Teemu Seppänen, men finnen havde luret den slovenske back.

Målscorer Torquato ville lave lidt for mange ting på en gang, og det kostede kampens næste udvisning. Holdkammeraterne sørgede for at det ikke kostede på måltavlen, og dermed blev det ved den ene scoring i første periode.

Odense forsømte chancen

Herning åbnede anden periode anderledes stærkt. Jan Dalecky lavede et frækt træk rundt om Seppänen, men tjekken kunne ikke få skrabet pucken over stregen. Det kunne Joonas Riekkinen dog, og finnen skubbede pucken det sidste stykke ind i kassen til 2-0.

Et tidligt powerplay i anden periode til gæsterne skulle næsten give fuldt udbytte såfremt Odense ville lege med i kampen. Martin Larsen hamrede løs fra blå linje, men ind ville pucken ikke.

Ganske kort efter fik Bulldogs så chancen igen, men faktisk var Blue Fox dominerende i denne sekvens, og var kun en stor redning fra Seppänen fra et mål i undertal.

Yannick Vedel tog en fin solotur mod mål, og var ikke langt fra at overliste Simon Nielsen. Han trak en udvisning, men Rasmus Simonsen gjorde Lauri Taipalus kunststykket efter blot sekunder senere.

Simon Nielsen viste glimrende reflekser da Simonsen skøjtede ud af boksen og strøg alene igennem. Gribehandsken blev svunget i bedste TV-stil, og han måtte igen på arbejde da Herning lavede deres fjerde udvisning.

Igen klarede Herning forholdsvis let frisag, men Odense var ganske tæt på en reducering da holdene igen var fuldtallige. Det ville utvivlsomt have sat Herning under pres, men det blev i stedet vekslet til jubel da Patrick Madsen fik al tid i verden til at lirke pucken i kassen. 3-0 og endnu en scoring i powerplay.

Rævene lukkede op

Igen kom Blue Fox buldrende fra start. Zach Torquato brændte en kæmpe chance, men Jan Dalecky omsatte smukt pasningen fra Riekkinen til 4-0.

Endnu smukkere blev det kort efter da Thomas Andersen fuldstændigt snød Seppänen med to skarpe træk, og stille og roligt lagde pucken i mål til 5-0. 16 sekunder gik der mellem de to scoringer.

Dermed blev kampen også definitivt afgjort, og kun sejrens størrelse var endnu i spil. En afventende udvisning til gæsterne kastede Blue Fox ud i et utroligt langt skifte med pucken på midtjyske hænder, og efter godt et minuts tid kunne Zach Torquato smække pucken ind ved nærmeste hjørne.

Endnu en udvisning satte en stopper for den midtjyske scoringsfest, i hvert fald midlertidigt, for forsøget fra Lasse Lassen indikerede at det sidste mål måske ikke var faldet endnu.

På trods af powerplay lykkedes det ikke Hernings angribere at sætte yderligere point på kontoen, men Herning vandt altså sikkert det der højst sandsynligt var holdenes sidste møde i denne sæson.