Tæt match i Odense – sejr til Bulldogs

Odense Bulldogs-Gentofte Stars 4-1 (0-1,2-0,2-0) (Skrevet af Thomas Nielsen) Mens stormen Gorm så småt meldte sin ankomst i Bolbro og omegn, blev der blæst til angreb i Metal Ligaen. Hjemmeholdet måtte igen undvære de velvoksne nordamerikere John Armstrong og Sean Wiles, mens de gæstende Gentofte-spillere var uden Cody Kunyk.

Første periode blev af den afventende slags, hvor begge hold følte hinanden på tænderne. Bulldogs indledte med fint tryk, men Gentofte stod godt imod. Og i periodens slutfase fandt de vej til åbningsmålet, da Victor Eskerod sendte et skud afsted mellem venner og fjender fra sin backposition.

Dagens 30-års-fødselar, Mike Daugulis, og hans holdkammerater, var imidlertid ikke parate til at slå op i banen. Den evigt fightende nordamerikaner blokkede på imponerende vis et skud i et Gentofte-powerplay, og så kunne Bulldogs tanke momentum og sætte ild under angrebet.

I et powerplay udlignede Simon Grønvaldt, igen lynede andet powerplay for fynboerne, og flere fine tilbud fulgte. Et af disse udnyttede Ryan McDonough til at score på en ripost i et nærmest efterladt mål, efter at Dale Mitchell havde lagt det første pres. 2-1.

I målet var Tadeas Galansky ingenlunde arbejdsløs for Gratton og Co. Et par feberparader måtte hives ud af benskinnerne på den lange, men hurtige tjekke.

Endnu mere kampafgørende blev hans spil i tredje periode, hvor Gentofte tændte yderligere op for presset. Roberts Jekimovs havde mange opportunistiske forsøg, og i det hele taget var det trængselstider for hjemmeholdet.

Yannick Vedel var ofte faretruende nær en scoring, men med under syv minutter igen satte Søren Pedersen det afgørende stød i modsatte ende. I det sidste indbyrdes opgør lynede han med baghånden – i dag var det forhånden, der lige så imponerende blev hamret op i det lange målhjørne til 3-1.

Karsten Arvidsen og Co. satsede alt i slutfasen, men ikke til anden nytte, end at Ryan McDonough kunne liste det sidste søm i kisten med et veltemperet skud over en halv banelængde og ned i det tomme mål til sin anden scoring. I øvrigt med den tredje assist i kampen til Daugulis.

Gentofte Stars vil ærgre sig over ikke helt at kende besøgelsestiden, mens Odense Bulldogs kan gå på ultrakort weekend med fjerde sejr af fire mulige i sæsonen mod nordsjællænderne. Allerede i morgen skal de i ilden igen mod Aalborg Pirates – en tv-transmitteret kamp med start 20.30 i Bryggeriet Vestfyen Arena.