Tæt afgørelse i hockeyfest på Strandvejen

Efter en kamp, der bølgede frem og tilbage og hvor begge hold havde tre point indenfor rækkevidde, sluttede ishockeyfesten i Gentofte i aften med et finsk mesterstykke.

Der var spillet 61 minutter, da Ossi Saarinen fik pucken og driblede rundt med en Gentofte-spiller på ryggen, men Saarinen gled fri, lukkede kampen og sikrede Rungsted bonuspointet. 

Der var liv i gaden i Gentofte i aften med 812 tilskuere og Antonelli Orchestra på lægterne. Rungsted havde medbragt Lars Seier Christensen som prominent gæst, og han hoppede og dansede, da gæsterne tog bonuspointet. Men hvilken aften i Gentofte Skøjtehal. Herligt.

Anthony Aquino havde for alvor skruet skøjterne ordentligt på i aften. Canadieren, der ikke har været fansenes yndling hidtil, var sat i kæde med finnerne Kangasniemi og Saarinen. Og det pustede liv i Aquino, der altid har været mere afslutter end arbejdsmand.

Han scorede første periodes to mål – det første dog assisteret af de unge Jonas Røndbjerg og Marcus Nielsen – og bragte Rungsted på sejrskurs. Men kort efter Aquinos andet mål reducerede Luis Blak Olsen til 1-2 for hjemmeholdet.

Der var liv i kampen igen. 

Gentofte fik gang i det hurtige omstillingsmål i anden periode. Dominik Kadura sendte en kanon af sted fra slottet og den var 2-2 efter små 22 minutter, og Mads Linke fik scoret til 3-2 efter en lille halv time.

Kort efter var Christopher Nielsen sikker på et straffeslag, og så var stemningen i den grad på toppen hos hjemmeholdets fans. 4-2 efter en halv kamp, men gæsterne gav ikke op. Og det spil i powerplay, der har været Rungsteds akilleshæl i sæsonen, gav pote.

Nikolaj Rosenthal styrede et forsøg fra Morten Green i mål til reducering, og ti minutter før tid var Antti Kangasniemi på plads – også i powerplay. Rungsted havde udlignet til 4-4 og begge hold syntes tilfredse med i hvert fald at få et point.

Og så var det altså, at Ossi Saarinen slog til. Der er tre opgør endnu i Slaget om Strandvejen i grundspillet. Det glæder vi os allerede til.

(FACEOFF-online.dk havde ikke en reporter i Gentofte, men har talt med flere personer, der var til stede og fulgt den altid fine liveupdate fra hallen)