Syv Hvidovre-kvinder skifter til Malmö Redhawks

Foto: Frank Nielsen

Et ganske opsigtsvækkende klubskifte har fundet sted i kvindeishockeyen, hvor syv toneangivende Hvidovre-spillere nu har valgt at skifte over Øresund og være en del af Malmö Redhawks satsning på klubbens kvindehold. 

Julie Jensen, Mia Bau Hansen, Malene Frandsen, Josephine Asperup, Natalie Perry, Signe Sass og Emma Jensen har alle fundet ny destination og de tager endda træneren for Hvidovre, Jonathan Salmén med. 

Det er Hvidovres Facebook-side, der fortæller historien, som Skånska Dagbladet også lancerer. 

Hvidovres kommentar til skiftet: 

– Mellem to sæsoner sker der ofte ting og sager, trænere rykker rundt og spillere finder nye udfordringer.

– Hvidovre
 oplever en åreladning lige nu, men det er også et åbent vindue for andre spillere, til at gribe chancen og komme til at udvikle sig og spille i trøjen, som har været toneangivende de seneste mange år i dansk kvindeishockey. Hvidovre har fortsat ambition om at være ledende i dansk kvindeishockey og vi er da stolte over at have afleveret 10 spillere til de svenske klubber over de seneste år. 

I Skånska Dagbladet fortæller Josephine Asperup om baggrunden for at skifte. 

– Det er med blandede følelser, jeg forlader Hvidovre, men samtidig vil jeg gerne udvikle mig som person og ishockeyspiller og øge mine chancer for at komme med til OL i 2022. Skiftet til Malmö var en god mulighed, for der findes bedre forudsætninger for udvikling her. De spillere, som er skiftet, vil noget med deres ishockeysatsning, siger hun til Skånska Dagbladet.