Svenske NHL-stjerner giver 1,5 millioner kroner til nye isbaner i hjembyen

Foto: Bridget Samuels

Örnsköldsvik, hvor traditionsklubben Modo for øjeblikket er nede i en bølgedal i Allsvenskan, er en af de ægte svenske hockeybyer, og har været det i adskillige sæsoner.

Byen er kendt for at have opfostret nogle af verdens største ishockeystjerner – med Peter Forsberg som kongen over dem alle, og mange af stjernerne, der har stoppet karrieren, har været engageret i Modo efter karrieren.

Nogle af byens sønner, der stadig er aktive, stod i den forgangne uge for en smuk gestus, for Daniel og Henrik Sedin (Vancouver) og Tampa Bay-backen Victor Hedman meddelte via det lokale distriksforbund på et pressemøde, at de alle tre donerede 500.000 kroner til ishockeysporten i hjembyen.

Samlet altså 1,5 millioner svenske kroner, som ubeskåret går til to isbaner på området, hvor byens tidligere arena, Kempehallen, lå.

Banerne er bygget til “spontanhockey” lød det således på pressekonferencen. Hvilket hjerte og hvilken hockeykultur og en donation, der i den grad er blevet værdsat i Sverige, siden den blev offentlig.