Svensk toptræner skal føre Rungsted til guld

Rungsted Seier Capital har fundet den træner, der skal føre klubbens drømme om guld ud i livet. Det bliver den 39-årige Björn Hellkvist, der kommer direkte fra et job i Malmö og SHL til Nordsjælland, hvor han har skrevet en toårig kontrakt.

Det skriver Rungsted Seier Capital i en pressemeddelelse.

Skåningen bliver den første træner siden Håkan Nygren i Esbjerg i 90’erne, der kommer direkte fra et job i den bedste svenske række, lyder det fra Rungsted, der naturligvis er svært tilfredse med den nye mand i sædet.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi føler, at vi har fundet en helt fantastisk løsning for ishockeyen i Rungsted med Björn Hellkvist som ny cheftræner. Vi har knoklet hårdt for at få en god aftale for begge parter i stand, og jeg er stolt og glad over, at det er lykkes, siger Rungsteds direktør Thomas Friberg.

– Vi kan konstatere, at det er en fuldstændigt enig sportslig ledelse, der har besluttet, at dette var den rette mand til at tage os til det næste stadie, lyder det fra Friberg.

Björn Hellkvist har trænet på højt niveau siden han sluttede sin aktive karriere som Division I-spiller i Jonstorp, og han har blandt andet også haft hovedansvaret for Rögles hold i Allsvenskan. Mange eksperter regnede det som en stor bedrift, at han kunne holde Malmö i SHL i den forgangne sæson.

– Jeg er meget glad for at være en del af Rungsted Seier Capital nu. Jeg har tænkt grundigt over det de senere dage, og det har føltes mere og mere rigtigt at prøve dette. Jeg kommer for at vinde. Udfordringen for mig er, at gøre Rungsted til danske mestre igen, siger han.