Svensk KHL-projekt: Crowns eller Clowns

Et svensk hold i KHL? Planerne har rumsteret adskillige gange de seneste sæsoner, og det seneste oplæg virkede ganske seriøst. Blandt flere hovedpersoner i projektet var den tidligere Rødovre- og Hvidovre-spiller Anders Svensson en af bagmændene. Og det er han sådan set stadig.

Problemet er, at Swedish Crowns – eller bare Crowns, som holdet kalder sig – tabte en stor del af troværdighed på weekendens pressemøde, som blev holdt på Bosön i Lidingö.

Her stillede Anders Svensson op sammen Leif R. Carlsson, en gammel svensk stjernespiller og SM-guldvinder fra AIK Stockholm, som også er involveret i projektet.

Efter en vel ikke så imponerende præsentationsvideo (se nedenfor) begyndte Carlsson med at fortælle anekdoter i øst og vest og om gamle dage. Og det fremgik derefter, at Crowns skulle – eller skal – spille sin første KHL-kamp i slutningen af august, og den første hjemmekamp 10. september mod ingen mindre end CSKA Moskva.

Ingen af hovedaktørerne kunne dog svare på, hvor den pågældende kamp skulle spilles – og hvor Crowns i øvrigt helt præcist skulle have hjemmebane.

Her er Stockholm og Malmö tidligere nævnt som “hovedhjemmebaner” med Lillehammer, Oslo og København som mulighed for afstikkere.

Men som pressekonferencen skred frem, blev projektet desværre mindre og mindre konkret, og det viste sig tilsyneladende, at intet var sikkert og vist endnu.

Crowns blev øjeblikkeligt hånet både på de sociale medier og i pressen for det tæt ved amatøragtige pressemøde, og lige nu er der ikke mange i hockeysverige, der tror på projektet.

– Vi arbejder hårdt og forsøger at blive klar i år. Jeg var lidt skeptisk i forhold til, om vi klarer, men kommer det til en deadline, som vi ikke klarer, tager vi det derfra, sagde Leif R. Carlsson til Aftonbladet efter det begivenhedsrige pressemøde.

Bagmændene er altså stadig optimister – og der skulle være kontakt til både en god del stærke svenske spillere, ligesom to tidligere svenske landstrænere, Pär Mårts og Bengt-Åke Gustafsson begge har bekræftet, at de har været kontaktet om trænerjobbet.

Bliver det Crowns eller Clowns? Det vil de kommende måneder formentlig vise.

Crowns introvideo for pressemødet her: