Svensk forward får tryout i Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital får den 24-årige svenske forward, William Wallén, på tryout fra sæsonstarten om et par uger. Aftalen gælder i første omgang både trænings- og pokalkampe, hvor Rungsted i første omgang møder Amager Islanders.

– Vi er meget spændt på William, for de referencer vi har og det kendskab træner Björn Hellkvist selv har til ham er meget positivt. Det er vores forventning, at han vil vise sig at passe rigtigt godt til spillestilen i Danmark, siger Rungsted-direktør Thomas Friberg på klubbens hjemmeside.

– Han er ikke særligt stor, men han er lynhurtig og har enormt gode hænder. Ingen tvivl om, at størrelsen har holdt ham tilbage i forhold til de større ligaer, men vi glæder os til at se om ikke det passer rigtigt godt her.

Med i bagagen har Wallén en række kampe for de svenske ungdomslandshold, samt to svenske juniormesterskaber med Djurgårdens IF. Tilbage i 2009 leverede han ligeledes et stærkt U18 VM, hvor det blev til otte point i fire kampe.

Walléns drøm om at komme til NHL førte ham til OHL, hvor han spillede for Mississauga St. Michael’s Majors i to sæsoner. Den unge svensker var på et tidspunkt her i livsfare, da han blev ramt af en aneurisme (pulsåreudvidelse), men kom tilbage på isen efter tre måneder.

Turen gik efter to år i Canada tilbage til Sverige, hvor det blev til 12 SHL-kampe, hvorefter det er blevet til et par sæsoner i Allsvenskan og svensk 1. division, inden Wallén i sidste sæson var i Frankrig, hvor det blev til 17 point i 21 kampe for Dijon.

På Eliteprospects beskrives Wallén som en lille forward med en masse gode kvaliteter, der er god på skøjterne og har en god teknik.