Supertalenter fik NHL-debut, Wild lavede vildt comeback

Natten til fredag var imødeset af de fleste NHL-fans. Det var nemlig her, at supertalenterne Connor McDavid og Jack Eichel debuterede i ligaen. Også i Danmark var natten speciel, for den gav os vores 10. NHL-spiller i historien.

Med de rød-hvide briller på, at der ingen tvivl om, at torsdagens helt store NHL-kamp blev spillet i Boston. Her tog hjemmeholdet Bruins imod Winnipeg Jets, som for første gang havde Nikolaj Ehlers på holdet. Den 19-årige nordjyde fik en flot debut i verdens stærkeste ishockeyliga, og selvom det ikke blev til point, kunne han sammen med holdkammeraterne juble over en 6-2-sejr.

Ehlers fik 15 minutter og 40 sekunder på isen i Winnipegs andenkæde, og han blev noteret for fem skud på mål, et hit og +1 i plus/minus-statistikken. Offensivt viste Danmarks 10. NHL-spiller glimt af sit store talent, mens der defensivt endnu er lidt at arbejde på.

Sejren var Jets-franchisens første i Boston siden 31. marts 2007, så efter 13 nederlag på stribe i bjørnenes hule, lykkedes det endelig canadierne at få to point med derfra.

Supertalenter tabte første kamp
De helt store navne i sommerens draft var Connor McDavid og Jack Eichel. Torsdag debuterede de to supertalenter i NHL, men ingen af dem fik sikret deres hold point. Eichel gjorde ellers, hvad han kunne, da han scorede Buffalo Sabres’ enlige mål i 3-1-nederlaget til Ottawa Senators.

Connor McDavid kom ikke på pointtavlen for Edmonton Oilers, som ligeledes tabte deres kamp mod St. Louis Blues med 3-1. Ryan Nugent-Hopkins bragte Edmonton foran i slutningen af første periode, og føringen holdt indtil midt i anden periode, hvor Vladimir Tarasenko udlignede. I tredje periode sikrede Robby Fabbri og Troy Brouwer hjemmeholdet sejren.

Debut til tre mod tre-spillet
NHL har ændret overtidsreglerne i denne sæson, så der i overtiden spilles tre mod tre i stedet for fire mod fire. Tampa Bay Lightning blev den første vinder i det nye format, da Jason Garrison sikrede holdet en 3-2-sejr over Philadelphia Flyers efter godt to minutters overtid.

Jason Garrison scorede også Tampa Bays første mål i opgøret, så den canadiske back fik en stærk start på sæsonen og blev fuldt fortjent kåret til kampens spiller.

Vilde Wild kom stærkt igen
Colorado Avalanche så ud til at cruise mod en sikker premieresejr i hjemmekampen mod Minnesota Wild. Efter de første to perioder førte værterne med hele 4-1, og alt tydede på, at Avalanche ville sætte to point ind på kontoen.

Minnesota og særligt Zach Parise ville det dog anderledes, og gæsterne leverede et formidabelt comeback i tredje periode. Parise reducerede for Wild fem minutter inde i tredje periode, og bare fem minutter senere scorede han målet, som sikrede gæsterne en 5-4-sejr.

Schweizeren Nino Niederreiter og østrigske Thomas Vanek ville nemlig også lege med, og mellem de to Parise-mål i tredje periode sørgede de for at bringe Wild på omgangshøjde med hjemmeholdet. Minnesota vandt dermed kampen efter et stærkt comeback, som må afføde lidt panderynker i Colorado.

Zach Parise var også manden bag Minnesotas første mål, og han blev dermed noteret for NHL-sæsonens første hattrick.

Nattens resultater:
Boston Bruins – Winnipeg Jets 2-6
Buffalo Sabres – Ottawa Senators 1-3
Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers 3-2 (OT)
St. Louis Blues – Edmonton Oilers 3-1
Nashville Predators – Carolina Hurricanes 2-1
Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 3-0
Colorado Avalanche – Minnesota Wild 4-5