Strömberg startede Herlev-fest med lynhattrick

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 6-2 (5-1,0-1,1-0) Alt synes at kunne ske i Metal Ligaen for øjeblikket. At Herlev kunne score fem gange på lige under ni minutter mod topholdet fra Frederikshavn havde de færreste vel troet på, men ikke desto mindre skete det denne mærkværdige aften på Tvedvangen i forstaden.

Herlev tog alle tre point og lugter nu virkelig Gentofte, der kun er fem point foran over slutspilsstregen. 

Selv tirsdag aften med relativt få tilskuere kunne det faktisk koge i en iskold skøjtehal i Herlev. Et hattrick kunne dog ikke få de selv de mest fanatiske Herlev-fans til at ofre bare en enkelt kasket – også selv om det var deres yndling Conny Strömberg, der stod for præstationen på blot fem minutter og 36 sekunder.

Der stod 5-1 efter en absolut vanvittig første periode, hvor Herlev scorede på alt. 

Den 40-årige svensker Strömberg holdt sin egen fest i første periode, hvor han efter 6:37 tog fat i en retur efter et slagskud. Den skovlede han ind bag George Sørensen til 1-0.

Der gik lige knap tre minutter mere, så havde Strömberg konverteret et glimrende Herlev-angreb til 2-0.

Efter 10 minutter fandt Conny Strömberg Tuomas Muhonen, der forvandlede en friløber til 3-0, og man troede knapt sine egne øjne, da et blødt skud fra Strömberg fandt vej ind bag en rystet George Sørensen. 4-0. Der var spillet 12:13 og Herlev scorede på alt. Fire mål på under seks minutter.

To minutter senere reducerede Kasper Kristensen for Frederikshavn med et millimeterpræcist slagskud, og den hidsige første periode sluttede med, at Alexander Sundström fik lov at spadsere ind i gæsternes zone og hamre pucken ind bag en sagesløs Sørensen, der ikke blev skiftet ud.

Hans normale afløser Christian Larsen var blevet hjemme på grund af sygdom, og Aphiwat S. Iversen, der stod i Frederikshavns boks som reserve var næppe skønnet rutineret nok til at afløse Sørensen i en så kritisk situation.

Jacob Dahlström skød på stolpen for Frederikshavn kort før første pause, og Herlev-træner Linus Fagemo vist godt overblik, da han efter 23 minutter tog timeout for at dæmpe et hidsigt White Hawks-pres. Stærk coaching af svenskeren. 

De 30 sekunder fik Herlev-spillerne til at finde sig selv igen, og der blev lagt en umiddelbar dæmper på gæsterne.

Det ændrede ikke på billedet af, at det var Frederikshavn – anført af Bau og Dahlström – der dominerede i anden periode, og det var på sin vis fair nok, at gæsterne fik reduceret kort før pausen.

Victor Backman agerede for nonchalant foran egen blå linje, mistede pucken, der kort efter endte hos Mads Larsen, der hamrede et præcist slagskud ind ved fjerneste stolpe.

5-2 efter 40 minutter til et hjemmehold, der manglede to vigtige spillere i Antti Hölli og Alexander B. Jensen oveni de langtidsskadede folk i truppen. Frederikshavn var rejst til Sjælland uden Chapman, Edman og Svendsen – ingen af dem kommer formentlig tilbage før tidligst efter jul.

Også tredje periode begyndte med et hidsigt White Hawks-pres, men hold op, hvor stod Aaro Peltonen i Eagles-målet sikkert og stabilt i aften.

Finnen fortsatte sine takter fra søndagens kamp i Odense og avancerede til en af de bedste for hjemmeholdet på dagen. Hans kamp kulminerede med en fabelagtig redning på et Steffen Klarskov-forsøg kort under mål. På en eller anden måde kom Peltonen ned med benskinnen.

Som tredje periode skred frem, kom Herlev frem i offensiven og et par minutters hårdt pres gav resultat, da Victor Backman kunne støde pucken ind fra en position lige under mål. Frederikshavn havde ikke mere at komme med i de sidste 10 minutter, og Mikkel Ankjær – stærkt spillende i aften – tillod sig endda at brænde et straffeslag i slutfasen.

Tilskuerne klappede hjemmeholdet ud efter sæsonens vel nok største præstation, hvor man midt i rusen over Strömbergs hattrick også måtte glæde sig over en stærk defensiv, der fungerer bedre og bedre hos Eagles. 407 tilskuere overværede kampen.