Stortalent skal spille VM for USA

USA satte torsdag navn på den første spiller i den trup, der skal føre landet til succes ved A-VM i Rusland til maj. Der er tale om det blot 18-årige stortalent Auston Matthews, som bruger VM-turneringen som sit sidste udstillingsvindue frem mod sommerens NHL-draft.

Auston Matthews har i denne sæson spillet for schweiziske ZSC Lions. Den unge center valgte noget utraditionelt at rykke fra USA til Europa for at få muligheden for at spille ishockey på seniorniveau. Dermed tog han den modsatte vej over Atlanterhavet, end mange andre ishockeytalenter vælger.

Matthews havde en stor sæson i den bedste schweiziske række, hvor han lavede 46 point i 36 grundspilskampe for Zürich-klubben, som meget overraskende blev slået ud i første runde af slutspillet. Den unge center, som er halvt mexicansk og er vokset op i Arizona, er et kæmpe talent, og han ligner et sikkert førstevalg i sommerens NHL-draft.

Om Auston Matthews så også kan lyse op ved VM allerede i år, må tiden vise. Han er i hvert fald med, når det går løs i Sankt Petersborg og Moskva fra 6. maj. USA er i gruppe med Canada, Finland, Slovakiet, Hviderusland, Frankrig, Tyskland og Ungarn, så de danske løver kan først komme til at stå over for den kommende NHL-stjerne i en eventuel kvartfinale.