Stort NHL-trade: Kings henter Flyers-flops

Et bemærkelsesværdigt trade har onsdag fundet sted i NHL. Los Angeles Kings har handlet med Philadelphia Flyers og sikret sig den tidligere NHL-topscorer Vincent Lecavalier og backen Luke Schenn.

Lecavalier og Schenn har tidligere været profiler i NHL, men de har begge haft en skuffende tid i Philadelphia, hvor de har spillet i henholdsvis tre og fire sæsoner. Nu fortsætter de karrieren hos Los Angeles Kings, som giver et tredjerundevalg i sommerens draft samt den canadiske forward Jordan Weal i bytte.

Philadelphia har indvilliget i at betale halvdelen af både Lecavalier og Schenns løn i resten af spillernes kontraktperiode. 26-årige Luke Schenns kontrakt, som har et årligt caphit på $3,6 millioner, udløber til sommer.

35-årige Vincent Lecavaliers kontrakt løber indtil sommeren 2018, men hans agent oplyser, at canadieren regner med at lægge skøjterne på hylden til sommer. Derfor kommer Kings altså ikke til at hænge på Lecavaliers løn i flere sæsoner. Canadieren har i denne sæson et caphit på $4,5 millioner, og Flyers betaler altså halvdelen af dette beløb.

Luke Schenn har lavet fem point i 29 kampe for Philadelphia i denne sæson. Vincent Lecavalier har været healthy scratch i det meste af sæsonen og har derfor kun spillet syv kampe. Her er det blevet til en enkelt assist.

Jordan Weal har spillet ti NHL-kampe uden at lave point for Kings i denne sæson.