Stort interview: Lasse Lassen går efter australsk guld

Så er det alvor for Lasse Lassen og Melbourne Ice.

I morgen tidlig klokken 7 dansk spiller Lassens mandskab semifinale om den australske mesterskabstitel, Goodall Cup. Det afgøres over en weekend med semifinaler og finaler over en enkelt kamp.

Melbourne Ice er favorit efter en sikker grundspilsejr, og Lasse Lassen glæder sig med egne ord “helt vildt” til weekenden.

– Der er blevet meldt udsolgt, og det er altid fedt at spille for fulde huse! Klubben forventer at der vil være en lang kø for at komme ind i hallen inden kampen, lidt ligesom i den gamle hal i Vojens, forestiller jeg mig, siger herningenseren fra Melbourne.

Lassen håber at kunne skrive australsk mester på sit cv, når weekenden er overstået.

Vi er det bedste hold i ligaen når vi spiller hurtigt og med omtanke. Vi er vores egen værste fjende, hvis vi spiller uklogt og giver for mange chancer væk. Vi har generelt haft en skidt tendens med at vores backs “pincher” og støder med frem, hvor det ofte resulterer i kontrachancer imod os den anden vej, forklarer han.

Kan vi skære ned på antallet af fejl, er jeg overbevist om at vi kan skabe chancer og score mål nok til at vinde. Der er dog også en større grad af tilfældighed der spiller ind i slutspillet hernede – i modsætning til serierne man kender hjemmefra. Men det er jo ens for alle hold, pointerer Lasse Lassen.

Melbourne Ice møder nummer fire fra grundspillet, CBR Brave fra Canberra, i semifinalen. Da de to hold senest mødtes i Canberra, vandt Melbourne 10-9 lørdag, men tabte 3-4 søndag.

– Vi har gode muligheder mod Canberra. De er meget afhængige af få spillere, der trækker et stort læs og scorer alle deres mål. Det er også gældende for Perth og Newcastle, de to andre hold i slutspillet.

– Vi har derimod to superstærke angrebskæder og en tredjekæde, der er den bedste i ligaen og som godt kan lave et mål eller to. Så bredden på vores hold er større, og det tror jeg helt klart vi kan lukrere på, både lørdag og søndag, vurderer Lasse Lassen.

Hvordan vurderer du niveauet i den australske liga?

– Niveauet er hæderligt i sådan en finaleweekend. Men spillet i Danmark er meget hurtigere og den generelle spilforståelse er noget højere, hvilket stadigvæk gør, at Australien er noget bagefter den danske liga.

– Jeg har ved flere lejligheder i år følt, at jeg har “været foran” i tanke og handling og det tog lige lidt tid at vænne sig til spillet hernede. Både jeg og mine holdkammerater har store forventninger til mit spil, og jeg håber virkelig, at jeg kan hjælpe klubben til at vinde mesterskabet tilbage efter et par, hvor de har været ekstremt tæt på.

Du har tidligere sagt, at du sjældent har haft det så sjovt med ishockey som i Australien. Forklar?

– Jeg elsker at vinde, og jeg vil gøre alt, hvad der kræves af mig for at kunne løfte trofæet sammen med mine holdkammerater. Vi har en helt fantastisk samling af mennesker på holdet med mange forskellige baggrunde.

– Alle spillere på holdet har job, skole, familie og andet, så når vi samles i hallen til træning og kamp, så kan man mærke, at det er frirum for os alle.

– Det har bare gjort, at kemien er blevet endnu stærkere. Man føler virkelig, at alle drengene bekymrer sig for hinanden uanset om det handler om ishockey eller ej. Så at kunne fejre et mesterskab med sådanne nogle mennesker ville være fabelagtigt!

Mange danske fans vil være interesserede i at vide, om du fortsætter karrieren i Danmark, når du vender hjem i oktober? 

– Jeg er i gang med et praktikforløb ved en virksomhed hernede, og det skal først overståes. Jeg har lyst til mere ishockey, men med de prioriteringer, jeg har gjort de sidste par år, skal det helst harmonere med mit civile liv. Jeg skal skrive speciale, når jeg kommer hjem fra Australien og derefter er jeg færdig med min uddannelse. Men jeg kigger på muligheder, der inkluderer ishockey, når jeg kommer hjem.