Stort Herning-comback i overtidssejr i Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Herning Blue Fox 5-6 (2-1, 3-1, 0-3) 0-1

Det var et formstærkt hjemmehold fra Rungsted der tog i mod ligaens førerhold fra Herning tirsdag aften i Saxo Bank Arena. Knap 1000 mennesker havde trodset julekalender og julegaveræs for at se en topunderholdende kamp i mellem to mandskaber, der havde trykket speederen i bund fra start af.

Rungsted var på jagt efter at revanchere de to nederlag som Herning har givet dem i denne sæson, og der blæste positive vinde over det skadesplagede hold, da Marcus Olsson var klarmeldt til aftens kamp, desværre måtte Rungsted se Mathias Røndbjerg gå ned med sygdom i løbet af dagen og derfor var hjemmeholdets backlinje pludselig nede på fem mand.

At de to hold manglede flere spillere på holdkortet kunne dog ikke ses. Kampen blev indledt i et hæsblæsende tempo, og stor kvalitet i spillet. Mattias Persson var klar med første store mulighed allerede efter 50 sekunder, da hjemmeholdet fik revet gæsterne forsvar fra hinanden med to pasninger.

Kort efter i den anden ende, var det Antti Kerälä med en kæmpe dobbelt chance, men begge gange måtte han se Sebastian Feuk stå i vejen på fornemste vis.

Rungsted var første hold på måltavlen, da de via et powerplay fik sat Morten Jensen op fra toppen af powerplayet, herfra kunne Jensen smaske pucken i mål på en firsttimer, pucken kom fra en sprudlende Jake Hansen.

At de skulle gå hele 11 minutter før næste scoring i kampen, virkede lidt utroligt, for der var fart over feltet. Herning var nok det mest puckbesiddende hold, men Rungsted var effektive, når de havde pucken. Tydeligt at hjemmeholdet forsøgte sig med et lidt mere tilbagetrukket udgangspunkt, for at lokke det stærke offensive udehold frem på banen.

Planen lykkes ret godt for Rungsted, som også kunne nyde godt af en stærkt spillende Feuk i kassen, der også havde marginalerne med sig.

14 minutter inde i kampen blev det 2-0 ved Morten Green, som tæt under mål styrede Mattias Perssons aflevering i mål, uden chance for Albert Adamsen. Herning virkede en smule rystede, men fik dog hurtigt samlet sig.

Christian Silvfer stødte med frem fra sin backposition og overrumplede tre passive Rungsted-spillere, og rundede derefter målet inden han på fornemmeste vis satte Antti Kerälä op, som let kunne sende pucken i mål.

En godt skud energi til udeholdet, som var bagud 2-1 efter første periode.

I anden periode fortsatte det fremragende hockeyspil. Begge hold fik testet begge keepere flittigt. Rungsteds afslutninger var ofte skarpe og tæt ved at gå ind på en lettere usikker Albert Adamsen. I den anden ende var det en mere rolig Feuk, der havde bedre arbejdsvilkår, da Herningspillerne ofte ikke fik lov til at komme helt tæt på mål.

Midtvejs i perioden fik Rungsted deres anden mulighed i overtal, og også denne gang var der gevinst. Jake Hansen kunne fortsætte sin fine form, ved at trykke 3-1-målet ind på en retur fra et Morten Green-skud.

Et par minutter efter 3-1 målet var den gal i gen hos gæsterne, denne gang var det den unge keeper Albert Adamsen der gav en retur efter et ufarligt skud, som røg lige ud til Nikolaj Rosenthal, der resolut slog pucken i mål. 4-1 og et udehold, der så mere end groggy ud.

Hjemmeholdet fortsatte det fremadrettet spil, uden Herning rigtig formåede at svare igen. Et tydeligt momentum overtag til Rungsted, som forsøgte drage yderligere kapital af overtaget.

Energien var stor hos hjemmeholdet, der naturligt red på en bølge oven på de to hurtige mål midtvejs i kampen, og netop energien, var også den, som Agust Karlsson brugte, da han trampede ned langs siden og ned bag udeholdets mål, inden han smed pucken tilbage på første stolpe, hvor en helt blank Nikolaj Rosenthal stod klar til at klappe pucken i mål til 5-1.

Kampen synes for en stund afgjort, et formstærkt Rungsted-hold i total kontrol mod et mere eller mindre slukket Herninghold.

MEN, er der et hold man ikke skal give den mindste mulighed for et comeback, så er det Herning. Uldjyderne fik muligheden for deres fjerde powerplay med kun 13 sekunder tilbage af perioden, da Morten Green vel lavede denne sæsons mest tydelig slashing udvisning.

Herning brugte 9.6 sekunder på at sætte et powerplay op. Toni Källelä stod placeret på bagerste stolpe og kunne kynisk eksekvere for udeholdet, da Brendan Gracels pasning lå perfekt fra den modsatte side. 5-2 og en livsvigtig reducering med kun 3,7 sekund tilbage at spille i anden periode.

Reduceringen fik pustet til Herning-ilden, der for alvor brændte igennem i tredje periode.

Rungsted så pludselig meget trætte ud og med fire backer, der havde spillet tæt på 20 minutter hver, på dette tidspunkt var det et defensivt og mere passivt orienteret Rungsted-mandskab der indtog isen til tredje periode.

En sådan taktik er dog sjælden en god ide mod stærkt offensivt hold som Herning, der fra første puckkast i tredje periode satte sig tungt på kampen.

Udeholdets spillere sværmede rundt om hjemmeholdets mål, nærmest konstant, og det må have summet for Sebastian Feuks ører, som var det en hel bisværm inde i hjelmen.

Herning fik relativt hurtigt udbytte af sine anstrengelser, da Thomas Vilstrup Andersen fik sendt pucken i mål til 5-3 efter knap fem minutter af perioden. Det tunge pres fortsatte ned mod Rungsted og kort efter 5-3-reduceringen fik Herning sågar muligheden i overtal. Rungsted overlevede på mirakuløs vis og vi skulle helt hen til syv minutter før tid før næste reducering faldt.

Den tidligere Rungsted-spiller Nicolai Weichel fik efter en større omgang klumpspil tæt under mål skrabet pucken i mål, efter ellers lignede at Feuk havde styr på den. 5-4 og nu pegede alt i retning af en total nedtur for Rungsted, der var tømte.

Under to minutter efter Weichel-målet, var det så den finske quarterback Christian Silvfer, der ligesom Weichel havde bevæget sig helt med frem til Rungstedsmål for at ligge ekstra tryk på og han kunne meget fortjent sende en udligning i kassen for udeholdet, der for alvor så de tre points komme tæt på. 5-5.

Rungsted fik sat en prop i badekarret, hvor vandet fossede ud, og fik endda muligheden i overtal de sidste to minutter. Nikolaj Rosenthal havde afgørelsen og et hattrick på bladet, da han fra en fri position sendte pucken over det halvtomme mål med med 45 sekunder igen af kampen.

I stedet måtte kampen i overtid og her rørte Herning pucken i ca 15 sekunder, efter Rungsted ellers havde kørt rundt med den i over to minutter i gæsternes zone. Der blev slået kontra, og her kunne Anders Poulsen sende ekstrapointet til Midtjylland og dermed cementere et ekstraordinært og yderst fornemt comeback.

Rungsted bød Herning op til dans i de to første perioder og havde skarpheden til at bringe sig stort foran, hvilket burde have kastet sejr nummer fem på stribe af sig, men Herning lagde sig aldrig ned, og man må rose Petri Skriko for at bevare roen og strikke en taktik sammen som gav Herningspillerne troen på sejr i mellem anden og tredje periode.