Stort Gentofte-skridt mod slutspillet

Foto: Jan Korsgaard

Gentofte Stars – Herlev Eagles 2-1 (1-1,0-0,1-0) (Skrevet af Thomas Vandsted) Herlev tabte tirsdag aften et stort skridt i bestræbelserne på at kæmpe med om kvartfinalepladerne, da Gentofte vandt sikkert med 5-2 i Ørneborgen. Det var derfor mere eller mindre med kniven på struben for Herlev Eagles onsdag aften, da hjemmebanen var bytte ud med en tur til Gentofte skøjtehal.

Det blev en rædsom start for Herlev da Aaro Peltonen allerede efter 36 sekunders spil måtte hive pucken ud af nettet. Peltonen måtte selv tage sin del af skylden for målet, da et umiddelbart ufarligt højt skud ramte finnens højre skulder og gik videre i nettet. Anders Fisker blev noteret for målet hos Gentofte, som dermed kunne bygge videre på sejren fra gårsdagens kamp.

Uden at overbevise fik Herlev dog kæmpet sig tilbage og udlignet til 1-1, inden første periode var færdigspillet. Som ofte før var det Antti Hölli, der endte med at sende pucken i nettet under Teemu Seppänen i Gentofte målet.

Anden periode blev en rodet affære men med Herlev med de største chancer. I 40 sekunder havde Herlev et fem mod tre-powerplay, men gæsterne formåede ikke at sætte ordentligt spillet op og få lavet føringsmålet. Med otte udvisningsminutter til hjemmeholdet og kun to til Herlev, var overtallet i chancer til gæsterne helt naturligt. Pucken blev dog ikke sendt i nettet og perioden endte uden mål.

Herlev kom stærkt ud til tredje periode og dominerede med mange chancer. Ind ville pucken dog ikke og Teemu Seppänen leverede en meget flot præstation i Gentofte målet, som i sidste ende var med til at afgøre kampen.

Som ofte før i denne sæson blev tredje periode en nedtur for Herlev. Trods overvægt i spil og chancer, så var det Gentofte der kunne score kampens sidste og afgørende mål. Roberts Jekimovs agerede bøddel for Herlev og sendt pucken hårdt i nettet fra kort afstand til Gentofte sejr 2-1.

Det blev derfor en kæmpe nedtur for Herlev, der ellers viste god kampgejst og vilje i en svær position. Hos Gentofte kan de så småt begynde at gøre sig klar til slutspillet, mens Aalborg og Herlev stadig må indtage rollen som de jagende ulve.