Storsponsor sprunget fra – Hvidovre i akut pengemangel

Foto:Frank Nielsen

Hvidovre Fighters har formentlig mistet en af klubbens store sponsorer, en it-virksomhed, og det bringer nu klubben ud i alvorlige økonomiske vanskeligheder lyder det i en pressemeddelelse. 

Essensen af pressemeddelelsen lyder således:

– Hvidovre Fighters står i disse dage overfor en kritisk likviditetsudfordring, efter at holdets største sponsor, trods en underskrevet kontrakt, afviser at leve op til sine kontraktlige forpligtelser. Hvidovre Fighters har overholdt alle kontraktlige forpligtelser overfor sponsoren, en IT- og Softwarevirksomhed, som derfor ingen gyldig grund har til at misligholde kontrakten.

– Hvidovre Fighters har allerede advokater på sagen, men til trods for deres ihærdige arbejde og vurdering af, at kontrakten skal opfyldes, vil afgørelsen falde for sent, til at kunne gennemføre sæsonen med det nuværende set-up, skriver klubben.

– Hvidovre Fighters har de seneste uger forsøgt at finde en løsning til flere forskellige sider, men har i skrivende stund ikke en endelig løsning, der kompenserer for sponsorens manglende overholdelse af den bindende aftale. Derfor finder vi det rigtigt, at orientere om situationen, selvom arbejdet med nye løsninger stadig pågår, lyder det. 

Det betyder groft sagt, at Hvidovre Ishockey Fighters er i akut pengemangel, eftersom den omtalte sponsor altså nu er sprunget fra. 

– Vi har jagtet et 7-cifret beløb, som kontrakten med sponsoren lyder på, for at kunne fortsætte med vores nuværende set-up. En af klubbens store sponsorer har givet tilsagn om bidrag på 250.000 kroner, betinget af en samlet løsning, hvor det 7-cifrede beløb rammes, og forudsætningerne for videreførelse af selskabet bag Hvidovre Fighters dermed opfyldes. Vi har derfor brug for akut økonomisk hjælp, hvis vi skal lykkes med redningsaktionen, samt begrænse effekten på truppen og vores sportslige set-up.

– Samtidigt står vi dog også i en situation, hvor vi må kigge på reduktion af vores omkostninger. Det kan ikke undgå at omfatte ændringer forholdene for vores trup og spillere – formentligt både i form af lønnedgang og tab af spillere.

– Vi gør selvfølgelig alt, vi kan, for at sikre bedst mulig gennemførelse af sæsonen, samt sikre et fundament for den kommende sæson. Ulrik Seiersens underskrift på et stort sponsorat gav hurtigere end ventet Hvidovre Fighters mulighed for at tage et ekstra skridt på udviklingsstien. Vi agter ikke at smide mange års hårdt arbejde på gulvet på grund af en kedelig sag, men må nu søge tilbage mod fodfæste i den oprindelige plan om et skridt ad gangen, lyder det fra Hvidovre, der ifølge pressemeddelelsen har kørt større baggrundstjek på virksomheden.

Så sent som i september fik klubben ifølge pressemeddelelsen tilsagn af den pågældende it-virksomhed om, at pengene nok skulle falde. Også virksomhedens gode relation til daværende sportschef Olaf Eller blåstemplede troværdigheden hos Hvidovre, der dermed mener at have handlet i god tro.