Storspillende Galansky sikrede Aalborg sejren

© iShoot.dk

Aalborg Pirates – Rungsted Seier Capital 2-1 (0-0, 2-0, 0-1) Aftenens TV-kamp blev spillet i Gigantium her til aften, hvor Aalborg tog mod Rungsted.

Til kampen havde Aalborg fået tilføjet Nikolaj Carstensen til skadeslisten, mens Rungsted gav comeback til Nikolaj Krag-Christensen. Rasmus Andersson fik sin debut.

Hele 3207 tilskuere havde taget plads i Gigantium, selvom det var muligt at se kampen fra egen varme stue. Sparekassen Vendsyssel havde inviteret 1000 mand til spisning før kampen og den efterfølgende ishockeykamp.

En underholdende første periode endte målløs, men der var chancer i begge ender af isen. Rungsted var dog tættest på et føringsmål, da Jake Hansen og Morten Green kom alene mod mål, men Jake Hansen forsøgte at finte Tadeas Galansky ud af mål, og så lægge den ind ved første stolpe med forhånden.

Galansky var dog vågen og kom hurtigt tilbage til stolpen og fik afværget situationen. Sebastian Feuk i den anden ende ville dog ikke stå tilbage for sin kollega, og diskede også op med flere store redninger, der holdt Rungsted inde i kampen.

Spillerne fik lov til at spille hårdt og fysisk, men mod slutningen af perioden blev Lasse Bo Knudsen helt korrekt sendt i boksen i fire minutter, da han ramte Robin Bergman med en høj stav.

Aalborg var det bedste hold fra anden periodes start, hvor Julian Jakobsen kom alene, mens Aalborg var i undertal. Feuk reddede muligheden, og han var også hurtigst over returen, hvor Victor Panelin-Borg var hurtigst.

Aalborg fik deres første powerplay i kampen, og viste Rungsted, hvordan det skulle gøres. Kirill Kabanov var først over en returpuck efter en afslutning fra Peter Quenneville, og han lagde pucken sikkert i nettet.

Da Rungsted fik to udvisninger indenfor meget kort tid, så havde Aalborg en gylden mulighed for at komme yderligere foran. En god faceoff fra Julian Jakobsen og pucken endte ved Clay Anderson, der trak ind i banen og sendte kanonen afsted og i nettet. 2-0

Rungsted arbejdede godt i tredje periode, hvor de skulle forsøge at hente et par mål på Aalborg. Rungsted kom til flere meget store muligheder, hvor bl.a. William Boysen havde stort set frit mål et par gange, men Tadeas Galansky var hurtig til siden og reddede chancen.

Rungsted-spillerne blev ved med at presse på, og mod slutningen gav det også bonus, da Morten Jensen tæt under mål fik sendt pucken i tomt mål. Det gav håb til Rungsted, der tog timeout og fik lagt et godt pres på mål.

I de døende sekunder var Rungsted igen millimeter fra at score, men pucken kom ikke over stregen, og tiden løb af uret til stor jubel for størstedelen af de 3207 tilskuere i Gigantium.

Det var klart målmændenes kamp i aften. Både Sebastian Feuk og Tadeas Galansky havde flere store redninger, hvor Feuk var bedst i starten af perioden, så var Galansky bedst i de sidste fyrre minutter. Galansky var tæt på at holde nullet, og havde flere store redninger i kampen.