Storspil af Feuk, to point af “Zlatan” – 2-0 til Danmark!

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Det danske ishockeylandshold kunne her til aften trække masser af positive momenter ud af kampen mod Norge.

I modsætning til i går stemte den defensive disciplin i en 2-0-sejr, hvor en storspillende Sebastian Feuk nærmest kom flyvende ind til Østrig og lukkede Norge ned.

Feuk vandt den direkte duel med Timrå-målmand Henrik Haukeland, og i den anden ende scorede Danmark to gange i powerplay.

Det første mål sat ind af Jesper Jensen i anden periode. “Zlatan” stod også bag scoringen til 2-0 fem minutter før tid. Han fik den selv først, men gav den generøst til Morten Poulsen, der styrede pucken i kassen inde foran mål.

Norge pressede på i perioder, vandt skuddene 11-3 i tredje, men Feuk holdt stand på en fin dansk ishockeyaften.

Efter to kampe i Østrig har Danmark seks point på kontoen og 9-4 i målscore. Det kan knapt gøres bedre, og det er altså mod A-nationer for øjeblikket.

– En rigtig god kamp mod en klart bedre modstander end i går. Vi havde fuld fokus i 60 minutter og leverede en bedre defensiv. Feuk var rolig og dygtig i målet. Var lidt presset i 2. periode efter føringsmålet, men red stormen af. Fortjent sejr, hvor vi holdt os til gameplan, men vi er godt tilfredse og ser frem mod en eventuel finale i morgen, siger DIU-sportschef Jesper Duus fra Østrig.

I morgen gælder det værterne fra Østrig i lørdagens sene kamp.