Storsejr til Frederikshavn i aftenens sene kamp

Foto: iShoot.dk

Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital 7-3 (2-1,3-1,2-1) En dansker, en svensker, og en lette gjorde forskellen i aftenens sene kamp i Metal Ligaen. Kristoffer Astorp Lauridsen, Henrik Eriksson, og Roberts Jekimovs havde god fart i skøjterne, og leverede masser af point i en fremragende ishockeykamp. To scoringer af Eriksson, tre af Jekimovs, og 7-3 sejr til hjemmeholdet.

Dramatisk første periode i tv-opgøret, hvor vi måtte igennem over en 10 minutters afbrydelse. Det for at få afgjort om Nick Olesen havde scoret eller ej, da Rungsted havde en afventende udvisning. Vi finder nok heller aldrig ud af om der var mål. Tv billederne var ikke i stand til med 100 % nøjagtighed at fortælle det, og derfor blev Olesen ikke noteret for sin scoring nummer 20 i sæsonen. Diskussionen omkring brug af tv billeder, vil unægtelig blusse op igen efter aftenens lange afbrydelse.

Scoring nummer 20 satte Nick Olesen dog alligevel. Blot 32 sekunder efter den lange afbrydelse kunne han i powerplay gøre det grimme ved Sebastian Feuk, så han fik alligevel sin scoring. Han er giftig Olesen, og har stort set været det hele sæsonen.

Det var bestemt seværdigt i Scanel Hockey Arena, hvor gæsterne også bed godt fra sig. Rosenthal var tæt på et par gange, og Jake Hansen var stærkt spillende for Rungsted. Men det var hjemmeholdet der slog til endnu engang, da 100 kamps jubilaren Marcus Pedersen fik skubbet pucken ind til 2-0. Glimrende opspil af Rasmus Søndergaard og Jens Henrik Tönjum, og så stod Pedersen klar foran mål til at skubbe pucken ind.

Gæsterne havde dog på ingen måde opgivet. Føromtalte Jake Hansen var på spil foran Christian Larsen, og selvom høge-keeperen diskede op med et par fremragende ben-parader, så stod Hansen klar til at sende returen i mål. 2-1 efter tyve underholdende minutter, der nær havde kastet en udligning af sig i slutsekunderne. Jake Hansen var alene igennem, men Christian Larsen var klar med en glimrende redning.

Det var ganske underholdende i aftenens tv kamp, hvor der var flere lækre detaljer, masser af muligheder, og hurtige spil-vendinger. Rungsted kom dog ikke helt ud til anden periode som de havde ønsket sig. Kæden med Astorp Lauridsen, Eriksson og Jekimovs, drev i starten af perioden gæk med Rungsted, og sidstnævnte kunne inden der var gået fem minutter af anden periode, sætte to scoringer ind på målkontoen.

Det så let ud ved begge scoringer, der kom efter formidabelt opspil. De er begyndt at finde hinanden rigtig godt i den kæde, og især en udskældt spiller som Henrik Eriksson begynder at røre på sig. Hans arbejdsraseri kan ingen tage fra ham.

Derfor time-out af Peter Johanson i Rungsted boksen, og det så ud til at hjælpe. Gæsterne kom ud med mere fart, og lagde tryk på Christian Larsen. Flere muligheder blev det til, men den nye førstekeeper hos White Hawks havde flere gode indgreb. William Boysen skød forbi tomt mål, inden farlige Nikolaj Rosenthal fik reduceret til 4-2. Det endda da Rungsted var i undertal, men Rosenthal er altid farlige når han møder sin gamle coach fra SønderjyskE, og det var med stor ærgrelse at Simioni måtte konstatere et mål imod.

Stillingen efter anden periode kunne sagtens have været 6-6, men det stod 5-2 på måltavlen i Scanel Hockey Arena efter 40 minutter. Det sidste mål i perioden kom efter stor trafik foran Sebastian Feuk, og så kunne Anthony DeLuca smide en retur i kassen.

Vi startede tredje periode med en fantastisk kasse. 6-2 til hjemmeholdet kom i hus, da Henrik Eriksson smækkede pucken helt op i krydset. Herlig scoring af svenskeren, der spillede sin bedste kamp for White Hawks indtil videre.

Kort efter var Jake Hansen på spil, men igen var Christian Larsen oppe med en stor redning. Sekunder senere var det stolpen der reddede for høge-keeperen. Den situation skulle lige tjekkes igennem af video-dommeren, der dog modsat i første periode, kun skulle bruge ganske få sekunder til at afgøre der ikke var scoring.

Rungsted fik reduceret med godt fem minutter tilbage af opgøret. Det var Rosenthal der blev noteret scoringen, der kom i hus via hjælp fra Christian Larsen og Christian Mieritz skøjte. Det så lidt let ud, og kortvarig tro på det hos Rungsted for et sensationelt comeback.

Men havde de i deres vildeste fantasi troet det, så sørgede de selv for at ødelægge det. Tre udvisninger kort efter var bestemt ikke smart, selvom hjemmeholdet ikke havde det store krudt at skyde med i netop powerplay. Det blev dog til en lidt heldig scoring af Jekimovs, der med sin tredje scoring gjorde det til 7-3, som også blev slutresultatet i Scanel Hockey Arena.