Storm: SHL passer mig rigtig godt

Selv om Malmö Redhawks i den forgangne uge tabte tre kampe – lokalopgøret mod Rögle og to opgør mod HV71 – så udvisker det ikke indtrykket af, at holdets enlige dansker, Frederik Storm, har haft en glimrende indledning på sin første sæson i SHL.

Han er delt topscorer – når det gælder mål – sammen med Björn Svensson, og seks point (5+1) bringer Frederik Storm op på en delt femteplads på Redhawks’ interne topscorerliste.

For Frederik Storms vedkommende har det med andre ord været en god oprykning til det, der vel betegnes som verdens tredjestærkeste liga efter NHL og KHL. Storm var også en af hovedpersonerne, da Malmö i fjor rykkede op via flere kvalifikationsomveje og til sidst en vild sejr i bedst af syv-serien mod Leksand om en plads i SHL.

– Det er min første sæson i SHL, og jeg fornemmer, at det er gået godt. Det føles som om spillet i den her liga passer mig bedre end i Allsvenskan. Personligt synes jeg, det er sjovt at spille i en “ny liga”, hvor man ikke har mødt alle de andre hold hundrede gange før.

– Vi er stensikkert et niveau over Allsvenskan, selv om jeg også synes, at det var virkelig god og hurtig liga. Men specielt taktisk og teknisk er niveauet i SHL højere, siger Frederik Storm til FACEOFF-online.dk.

Malmö havde en god forsæson, hvor flere af kollegerne i SHL blev sendt hjem med nederlag – og det kostede måske en smule i begyndelsen af sæsonen, da ligaen først gik i gang, vurderer Frederik Storm.

– Vi blev nok lidt for optimistiske og glemte at spille “defence first”. Det har været op og ned for vores, men vi har et spilsystem, hvor alle skal udføre deres rolle til punkt og prikke. Det tager tid at få det indarbejdet, men det virker til at begynde at sidde nu, siger han.

– Hos os er det bare vigtigt at huske på, at vi ikke er et tophold, men at vi kun med hårdt arbejde vinder kampe. Så kan vi slå alle hold i ligaen – og ende med et godt resultat, selv om vi er oprykkere, lyder det fra Frederik Storm.

Malmö Redhawks ligger for øjeblikket på 12. pladsen, et point foran Modo og et godt stykke foran bundholdet Karlskrona. Men der begynder ligeledes at være et stykke vej op til de foranliggende mandskaber. Lige nu har Redhawks seks point op til Luleå på den 10. plads, der giver adgang til den første runde af playoffs.