STORM over Silkeborg: 5-3 til Danmark

Foto: Jan Korsgaard

Frederik Storm var (næsten) her, der og allevegne denne fredag aften i Silkeborg, hvor det lokale sportscenter var blevet til det danske landsholds hjemmebanefort for en dag.

Landsholdet har base i det indre Silkeborg og skulle således bare på en meget kort bustur før kampen mod Østrig oppe på Aarhus. Her hører den genskabte Silkeborg SF til, og østjyderne havde taget landsholdskonceptet så godt til sig, at der var udsolgt i den lille hal, der havde besøg af 706 mennesker.

De kunne nyde en Frederik Storm, der var i absolut hopla, og et dansk mandskab, der vandt kampen med 5-3. 

Ikke mindst på grund af en Frederik Storm, der lavede både hattrick og leverede en assist til holdkammeraten Nichlas Hardts enlige mål. Herligt.

Danmark var langt hen i kampen presset mod østrigerne, der aldrig helt slap grebet om de danske klinger. En reducering til 2-3 i slutningen af anden periode holdt liv i Østrigs drømme om en overraskelse, og gæsterne kom også på 3-4, inden Frederik Storm afsluttede sin store aften med kampens sidste mål. 

Morten Madsen gjorde den danske målscoring af “svenskere” helt komplet. Han scorede Danmarks eneste powerplaymål i aften. 

Det var Danmarks fjerde sejr i de fem seneste opgør mod Østrig og kamp nummer 32 mellem de to nationer.