Storm er brandvarm før hedt Skåne-derby

Så smælder det igen lige på den anden side af Øresund. I aften mødes Rögle og Malmö i et stegende hedt Skånederby, sæsonens første.

– Vi kan blive helte foran vores eget folk, og vinder man mod Malmö, lever man jo som en konge, siger den livlige Rögle-back Alen Bibic til Helsingborgs Dagblad.

Det summerer stemningen før den traditionsrige rivalkamp ganske godt op.

I Ängelholm bryder man sig ikke om “snobberne” fra Malmö og derfor forventer gæsterne også et enormt publikumstryk fra Rögle-fansene i aften. Når der virkelig er gang i den i Ängelholm, er Rögle-publikummet et af Sveriges bedste, og er man dansker med trang til god hockey, så er derbyet i den grad en køretur værd – hvis det er til at få billet til Lindab Arena, som forventes at være udsolgt.

For udover stemningen er der en god del “danskerting” at relatere til:

Frederik Storm er brandvarm for øjeblikket hos gæsterne fra Malmö. Han scorede det enlige mål, da Malmö senest vandt 1-0 over Modo på hjemmebane, og han topper for øjeblikket avisen Sydsvenskan.se’s stjerneliste suverænt. Storm har altså været en af Redhawks’ absolut dominerende skikkelser i indeværende sæson.

I holdopstillingen hos Rögle er Emil Kristensen formentlig med i tredje- eller fjerdekæden. Kristensen havde godt af lejeopholdet i IK Oskarshamn, og forventes at få spilletid i aften. Landsmanden Jesper Jensen i Rögles angreb har fået en lidt træg start – under det forventede – i SHL-regi.

I 10 kampe står Jensen med 16:46 minutters spilletid i snit, to assister og -6 i plusminus-statistikken, som er den dårligste på RBK-mandskabet. Måske er det hans aften i aften?

I aften forventes det, at Jesper Jensen spiller sammen med Ludvig Rensfeldt og Christopher Liljewall.

Lidt dansk krydderi er der også i Ludvig Elvenes, søn af Rungsted-legenden Stefan Elvenes. Den 19-årige, stærkt hypede wing kan nemlig få plads på hjemmeholdet i aften. Ham er der store forventninger til.