Storkamp af Simon Nielsen i Aalborg

Endelig var det tid til slutspilshockey i Bentax Isarena, og det blev til en gentagelse af sidste sæsons finaler, hvor Herning Blue Fox kom på besøg. Det var gæsterne fra Herning, der kunne tage hjem med en sikker sejr, og dermed tog de hjemmebanefordelen med sig til den jyske hede.

Inden kampen skulle Pirates Support kåre månedens spiller for februar, og det blev den store stærke svenske back, Victor Panelin-Borg, der løb med æren. Aalborg var uden Jeppe Jul Korsgaard, der afsonede dag tre af sine i alt syv karantænedage. Hos Herning var det kun unge Daniel Nielsen, der missede kampen.

Tilbagevendte Julian Jakobsen fik kampens første mulighed, men Simon Nielsen fik handsken på pucken. Så kom Herning med fart ind i Aalborgs zone, og det endte med, at Kelin Ainsworth måtte tage kampens første udvisning. Herning pressede på for at score kampens første mål, men det lykkedes ikke. Kort efter var det Aalborg, der kom i powerplay, og Aalborg var tæt på i flere omgange, men pucken kom ikke over stregen.

Det gjorde den for Herning kort efter de otte minutter på kampuret, da Zachary Torquato sendte pucken ind i det nærmeste hjørne, hvor Ronan Quemener ikke havde chancen. 40 sekunder senere havde Morten Poulsen sendt pucken i mål efter en fejl af Aaron Harstad. Poulsen slog til pucken, som den ramte isen. Garth Murray tog med det samme sin timeout for at få gang i holdet igen.

Efter 12 minutter havde Kelin Ainworth en kæmpe mulighed for at reducere, men Simon Nielsen diskede op med en stor redning i målet. Simon Nielsen viste med redningen, at han havde fundet slutspilsformen frem. 2-0 til Herning efter første periode, hvor midtjyderne var kyniske og udnyttede de chancer, de fik.

Herning kom i powerplay efter et late hit fra Aaron Harstad, og det udnyttede Jan Dalecky til at øge til 3-0, da han endte med at stå helt fri ved den fjerneste stolpe. Aalborg-spillerne brokkede sig til hoveddommer Jacob Grumsen, da de mente, at der havde været offside i målfeltet, men protesterne blev afvist.

En mindre komisk situation opstod, da Herning var en spiller for meget på isen. Jurij Repe gjorde et ihærdigt forsøg på at komme ud i boksen, hvilket gjorde, at han endte med at ende i Aalborgs boks. Kort efter fik Herning endnu en udvisning, da Joonas Riekkinen kom i boksen. Det overtal udnyttede Aalborg, da Spencer Humphries hamrede til pucken og sendte den i nettet. Det lignede et meget langsomt powerplay, hvor det var Thomas Spelling, der skulle skyde på mål, men så tog fanden ved Humphries, som hamrede den i nettet.

Aalborg fik chancen for at reducere yderligere i powerplay, men powerplayet kunne ikke overliste en stærkt spillende Simon Nielsen, der i flere omgange modtog hyldest fra de mange medrejsende Herningfans. 1-3 efter anden periode virkede meget fair på trods af Aalborgs chancer i løbet af midterperioden.

Herning fik en gylden mulighed i starten af tredje periode for sandsynligvis at lukke kampen, men Aalborg fik lukket godt ned for Hernings offensiv. Aalborg havde problemer med at blive ude af udvisningsboksen, hvilket kostede dyrbare minutter, hvis de skulle komme tilbage i kampen. Selvom Aalborg var en mand i undertal, så fik de bragt sig tilbage til 2-3, da Thomas Spelling sendte pucken fladt i mål. Victor Panelin-Borg var manden bag afleveringen, der sendte Spelling afsted.

Scoringen bragte en masse gejst tilbage i publikum og Aalborgs spillere, men den lukkede Anders Poulsen hurtigt ud igen med en scoring til 2-4 bare tre minutter senere.

Spencer Humphries bragte spændingen tilbage i kampen, da han var sidste mand på en puck, hvor det så ud til, at Simon Nielsen havde kontrol og blev skubbet ind i målet. Store Herning-protester i situationen, men Jacob Grumsen vinkede Herning-spillerne væk og spillet blev sat i gang igen.

Aalborg smed alt mod Hernings mål, hvor Simon Nielsen diskede op med flere redninger, når pucken kom ind omkring mål, men flere gange fløj den også omkring stolperne. Med lidt under tre minutter igen tog Petri Skriko sin timeout i en periode, hvor Herning havde været under større pres.

Med 2:18 tilbage på uret og faceoff i Hernings zone kom Ronan Quemener ud på bænken, og der blev satset uden målmand. Aalborg kom til enkelte chancer i spillet uden målmand. Julian Jakobsen reddede foran tomt mål, men det spillede ingen rolle, for først kunne Morten Poulsen og siden Michael Aviani sende pucken i det tomme mål.

Dermed kunne Herning tage hjem til heden med en sejr i bagagen, og dermed tog Herning føringen i serien, og nu er det Herning, der har fordelen af hjemmebane.