Store penge på vej ind i Champions Hockey League

Champions Hockey League har i flere lande haft svært ved at finde fodfæste rundt omkring i Europa. Ikke mindst i Sverige, hvor både medier og tilskuere har haft en ganske kritisk, til tider næsten nedladende holdning til turneringen.

Men CHL-ledelsen har været vedholdende, og nu fortæller Aftonbladet, at en ny aftale kan sende turneringens attraktivitet i vejret.

Den nye aftale med Infront Sports & Media AB gælder helt frem til 2023, hvortil CHL’s eksistens derfor er sikret.

Ifølge Aftonbladet vil Champions Hockey League-ledelsen snart offentliggøre, at den nye aftale betyder, at der vil være omkring 33 millioner svenske kroner (godt 26 milloner danske kroner) i prispuljen, når vi når frem til 2022/23.

Lige nu er præmiepuljen på godt 12 millioner danske kroner.

Det betyder også, at vinderen af CHL i stedet for 2,3 millioner danske kroner i denne sæson i 2022/23 får langt over fem millioner ind i klubkassen.

Beløbene vil gradvist stige sæson for sæson, og CHL har op til denne sæson indført udelukkende sportslig kvalifikation, hvilket formentlig også højner niveauet.

Til gengæld mangler man stadig ordentlig kontakt til KHL-holdene. Kun deltagelse af de store russiske mandskaber og frænderne i de øvrige KHL-nationer vil gøre CHL til en “hel” europæisk turnering.