Stor ros til beskedne Ehlers: – Han ligner ikke en rookie

Nikolaj Ehlers har fået en forrygende start på NHL-karrieren i Winnipeg Jets-trøjen. I sæsonens første ni kampe har den danske wing allerede lavet fire mål og tre assists, og nu regner roserne ned over ham fra holdkammeraterne i den canadiske klub.

– Han har imponeret alle. Han har så meget tålmodighed med pucken. Han ligner ikke en rookie. Du ser mange rookies komme ind og være lidt nervøse, når de har pucken, og gerne ville af med den hurtigt. Men han holder fast i den og har masser af tålmodighed, siger Jets-forwarden Bryan Little til Winnipeg Free Press.

Ehlers har indledt NHL-tilværelsen i Winnipegs andenkæde sammen med Mark Scheifele og Mathieu Perreault, og Scheifele, som selv er et af Jets’ store talenter, er også imponeret af danskerens entre i verdens bedste ishockeyliga.

– Han har en fantastisk næse for det offensive spil. Han har en fantastisk tålmodighed med pucken. Han har åbenlyst helt fantastiske evner og et fremragende skud. Han er bare en helt speciel spiller, og det skræmmende er, at han endnu har meget at lære. Prøv at forestille dig, hvilken spiller han bliver, når han bygger mere på. Det er spændende at spille sammen med ham og se, hvor han ender, siger Mark Scheifele.

Selvom Nikolaj Ehlers har taget NHL med storm, så har han i alle interviews været tilbageholdende med at fremhæve sin egen præstation. Den unge nordjydes beskedne natur bemærkes af de lokale medier i Winnipeg, hvor Ehlers konstant fremhæver sine holdkammerater og vigtigheden af, at hans mål giver holdet point på kontoen.

Ehlers’ beskedenhed spiller da også ind, da Winnipeg Free Press’ reporter fortæller danskeren, hvilken ros han får fra sine mere rutinerede holdkammerater.

– Det er dejligt at høre de ting, de siger, men selvom det er svært at sige, så er jeg nødt til at holde fødderne plantet på jorden og fortsætte med at spille, som jeg har gjort indtil nu. Det eneste jeg tænker på, er at hente nogle sejre med holdet og fortsætte med at blive bedre, siger Nikolaj Ehlers til Winnipeg Free Press.