Herning genfandt stoltheden på en billig baggrund

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Herning Blue Fox – Odense Bulldogs: 7-2 (4-0)(2-0)(1-2)

320×360 artikel

De midtjyske helte havde i den grad noget de skulle ud og bevise denne aften. Fadæsen i Rødovre var på ingen måder glemt hverken i hallen eller på de sociale medier, og fansene forlangte stolthed over trøjen der hviler på skuldrene af spillerne.

Herning kom helt som ventet buldrende fra start og lagde omgående tryk på gæsterne fra Odense. Mindre end tre minutter inde i opgøret gav overtaget også et føringsmål signeret af Jan Dalecky, der smart styrede skuddet fra Patrick Madsen i kassen. 1-0 til rævene og den værste kritik af holdet forstummet for en stund.

Ganske kort efter fik vi så et “første mål” på Kvik Hockey Arena. Den hjemvendte U-20-landsholdsback, Victor Andersen, scorede sit første mål for Blue Fox. Andreas Lauridsen i gæsternes mål fik således en svær start på kampen, og skulle måske også have gjort mere ved et forholdsvis blødt skud fra blå linje.

Fem minutter senere måtte Lauridsen så igen fiske pucken ud af nettet. Markus Jensen, der indtil videre har kæmpet med at finde formen, fik sneget sin egen retur fra en dårlig vinkel i mål. Tiltrængt selvtillid til Markus Jensen der i aften hvor at finde i værternes fjerdekæde.

Pelle Svensson i Odense-boksen havde på dette tidspunkt taget sin time-out, men Bulldogs kæmpede fortsat med at bevare pucken som alt for let røg på midtjyske hænder. Han kunne dog se sit hold klare frisag i kampens første powerplay, selvom Lasse Lassen burde have scoret på en Lauridsen der havde sat sig på halen.

En lang pasning fra Simon Nielsen sendte Lassen afsted på fløjen, og han bragede et tæt på perfekt slagskud afsted. Rent på trekants-sammenføjningen. Mike Aviani var anderledes effektiv foran mål, og han øgede til pausestillingen 4-0.

Gæsterne havde ellers chancen for en reducering med fem mod tre i et halvt minut, men kunne trods alt starte anden periode ligeledes i powerplay.

Målmandsbytte hjalp en smule

Teemu Seppänen var at finde i gæsternes mål fra starten af anden periode. På trods af et powerplay skulle den finske sprællemand hurtigt på arbejde, og han snuppede en halv friløber fra Lasse Lassen.

Mindre end fire minutter skulle der gå før Seppänen alligevel måtte fiske pucken ud af nettet. Det er efterhånden som at se et deja-vu når Daniel Nielsen sender sit luskede håndledsskud i netmaskerne. Kaptajnen har virkelig fundet skarpheden frem i disse uger.

Publikum fik straks færten af endnu en kasse da Blue Fox stillede op i powerplay. I to omgange kunne man dog konstatere at denne del af spillet ingenlunde fungerede for rævene. Evnerne rakte ikke til de russisk inspirerede ideer, og ganske symptomatisk hamrede Jan Dalecky en puck på stangen straks man spillede fem mod fem.

I et sent powerplay lykkedes det ellers at spille Odense-boksen helt tynd, men fabelagtigt defensivt arbejde afværgede i sidste øjeblik, så Joonas Riekkinen ikke kunne skube pucken i det tomme mål.

Netop som gæsterne blev fuldtallige gik det alligevel galt, og Jan Dalecky viste masser af vilje og teknik da han på flotteste vis stødte pucken højt i målet. Udover sit vanlige arbejdsraseri er tjekken faktisk i besiddelse af flere offensive kvaliteter. 6-0 og publikum kunne fortsætte med at tømme ud i juleøllet.

Stadig bid i Bulldogs

Den indstilling som Blue Fox senest gik ind til en tredje periode med viste sit grimme ansigt frem igen denne aften. Sjusket spil i egen zone og manglende skøjteløb inviterede gæsterne ind i rævens hule, og kun uheld forhindrede Jakob Wittendorf i at reducere tidligt i perioden.

Anført af en arbejdsom fjerdekæde fandt Herning dog sig selv igen, men formåede ikke at blive lige så pågående som tidligere i kampen. Det kom sig måske af at Odense kom længere frem i jagten på en scoring, og derfor tillod rævenes kontramaskine at kværne løs.

Kampens højdepunkt fandt dog sted udenfor lægterne. Man kunne i forvejen kun have respekt for de medrejsende Odense-fans som kampen igennem bakkede op om deres hold, men da Herning-fansene startede en rundtur i Kvik Hockey Arena gik fynboerne såmænd med rundt. Det er ganske enkelt klasse og billederne fra maj måned sidste år blev vakt til live. Ishockey når det er allerbedst.

Simon Nielsen fulgte sandsynligvis ikke med i opvisningen udenfor isen, men han kunne alligevel ikke forhindre Yannick Vedel i at prikke reduceringen i kassen.

Vedel var dog ikke færdig, og midt i et udskiftningskoks kunne han nette for anden gang med en kølig afslutning. 6-2 skulle dog ikke ende som slutresultatet, for i powerplay lykkedes det omsider Lasse Lassen at score. Forløsning for Lassen, der stadig jagter den fantastiske målform han havde sidste sæson.