Stensikker White Hawks-sejr i topopgøret

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE 3-0 (1-0,1-0,1-0) Det kogte i Frederikshavn i aften, hvor 1602 tilskuere oplevede en af de bedste aftener – set med hjemmeholdets øjne – siden den nye Scanel Hockey Arena åbnede.

Frederikshavn White Hawks cementerede førstepladsen med en stensikker 3-0-sejr over toeren fra SønderjyskE, der blev hamret lidt længere ned i den resultat- og spillemæssige krise, holdet befinder sig i for øjeblikket. 

De første tyve minutter var meget jævnbyrdige, og der var ikke frygtelig mange åbne chancer.  Begge holds bakkede godt op for hinanden, stod godt og disciplineret og viste på den måde stor respekt for modstanderen.

Thomas Spelling havde SønderjyskE’s bedste chance i kampens indledning, men det var Robin Bergman, der modtog en fremragende pasning fra Tim Kunes og derefter strøg fri og scorede sikkert på Myllykoski efter et kvarters spil.

Havde de første 20 minutter været tætte, så var anden periode fuldstændig Frederikshavns. SønderjyskE var knapt i offensiv zone i periodens første kvarter, hvor White Hawks sad totalt på kampen.

Mark Müller til Adam Miller og videre til Colin Vock hed opskriften på 2-0-målet, hvor sønderjyderne var spillet helt rundtossede. Flotte detaljer og stor jubel i Vendsyssel. 

SønderjyskE’s Anders Førster havde en kæmpe mulighed lige før pausen, men George Sørensen reddede fremragende for Frederikshavn, der i dag manglede Niclas Edman. Tyler Gotto, Henrik Nielsen og Søren Dau sad ude for gæsterne.

Omend dominansen ikke var så stor fra Frederikshavns side i tredje periode, var der ingen tvivl om, at nordjyderne var bedst i aften. Som i første periode var Thomas Spelling tæt på i starten, men det var Colin Vock – aftenens bedste mand, der scorede efter et powerplay – efter små tre kvarter.

Det var afgørelsen på kampen, som i det resterende kvarter blev kontrolleret fuldt og helt af Frederikshavn, der dermed fik revanche efter de to tidligere nederlag i grundspillet til sønderjyderne.