Stensikker Gentofte-sejr i Rødovre Skøjte Arena

Rødovre Mighty Bulls-Gentofte Stars 3-6 (1-2,1-3,1-1) (Skrevet af Ib Franch Jørgensen) Aftenens topkamp blev vundet af Gentofte, der med tenniscifre viste, at holdet har langt bedre bredde end tidligere set. Der er flere profiler der kan træde i karakter når Cam Spiro har en mindre god dag. Ærgerligt, at gæstetribunen var helt tom lige inden kampstart, for Gentofte beviste i aften, at holdet fortjent spiller med i toppen lige nu.

Der er skrevet stolpe op og ned om holdenes styrker inden sæsonen for alvor går igang. To hold mange har en mening om, havde denne aften sat kulissen til topkamp i Rødovre.

I optaktskampene havde tyrene overhånden, men et er træning et andet er, når det virkelig gælder, og her trak Gentofte det længste strå. Gentofte havde Nicki Kisum tilbage og lignede et mandskab uden skader og i stærkeste formation er de en udfordring for alle de andre hold i Metal Ligaen.

Rødovre havde fået Rasmus Birk Heine klar igen, hvorimod det har længere udsigter med Kevin Montgomery og Mads Carlsen, men som Jesper Duus sagde i loungen inden kampstart går det dog fremad med de to skadede backer.

Første periode var fem minutter gammel, da hjemmeholdet åbnede scoringen og det var et debutmål af Andreas Gruntvig, der afsluttede efter glimrende forarbejde af altid hårdarbejdende Nicklas Beyer Carlsen.

Kampens indledning bar præg af vigtigheden, og det var gæsterne der havde mest styr på spillet, og de fik også hurtigt udlignet den tidlige Rødovreføring, da sidste års tyr Nikolaj Zorko satte skiven udenfor Chris Carozzi rækkevidde.

Gentofte bragte sig også foran godt halvvejs i periode, da Zorko smart spillede pucken bagom sig selv til Andre Pison, der var fulgt med frem, og sikkert eksekverede til fortjent udeføring.

Gæsterne havde vendt kampen, men hjemmeholdet kæmpede fortsat og tilspillede sig også et par gedigne tilbud. Det samme havde gæsterne så begge mandskaber kan takke deres keepere i denne fase af kampen.

Anden periode var fire minutter gammel, da Gentofte bragte sig yderligere i front. Det var Joonas Reikkinen der uhindret styrede pucken i kassen. En scoring, der trods en Rødovre backs mangledende indgriben så meget let ud.

Det var for alvor op ad bakke for hjemmeholdet, der måtte kæmpe hårdt for hver centimeter is.

Gentofte var simpelthen bedre på alle parametre.

Kampen første udvisning gik til gæsternes Jesse Jyrkkio. Det bragte en reducering ved Sebastian Bergholdt og lidt af stemningen vendte tilbage til arenaen, hvor spillet blev mere og mere intensivt.

Hjemmeholdet havde en gylden mulighed kort efter scoringen for udligning da Marco Illemann frisk fra udvisningsboksen fik en friløber, men det blev gæsterne der scorede det næste mål. Det var Joonas Reikkinen, der for anden gang satte scoringen og igen bragte Gentofte foran med to.

Andre Pison øgede med sin og Gentoftes femte scoring tæt undermål til 5-2 i overtal. Rødovre lignede et hold uden tro på egne evner og halsede efter de mere letbenede gæster. Det var, som om frygten for at lave fejl oversteg lysten til at investere i kampen.

Tredje periode var for gæsterne en formsag, der blot skulle overstås, mens det for tyrene gjaldt om at efterlade et bedre indtryk til de mange fremmødte supportere. Det første lykkedes meget godt, det sidste forblev uforløst.

Med seks minutter tilbage fik hjemmeholdet muligheden for at pynte på stillingen, men selvom Rødovre spillede seks mod fire var Stars tættere scoring end Mighty Bulls.

Med små tre minutter tilbage af perioden udbyggede Andre Pison Gentoftes føring til fire, inden hjemmeholdet i slutminutterne endelig fik sat en scoring. Det var Thomas Olsen, der lagde stav til kampens sidste scoring.

Kampens spiller var Gentoftes lille keeper Teemu Seppänen, som var en sidste sikker skanse, og på den måde medvirkede til at vende spillet for Stars.