Steffen Frank sender SønderjyskE i semifinalen

Foto: Ian Nielsen

Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 0-1 (0-1, 0-0, 0-0): Rødovre Centrum Arena lagde is til sjette kamp i den intense kvartfinaleserie mellem Mighty Bulls og SønderjyskE, hvor sidstnævnte gik ind til matchen med en 3-2-føring.

Og den sønderjyske føring holdt hele vejen hjem. Mario Simionis tropper slog til med ét enkelt mål af Steffen Frank i tirsdag aftens kamp, og det var nok til at sikre en samlet kvartfinalesejr på 4-2 i kampe. Endnu en tæt affære igen i aften, hvor Rødovre manglede skarprettere. Og det kostede på trods af en god indsats. Fortjent sønderjysk avancement til semifinalen.

En ganske intens indledning på kampen, hvor gæsterne trykkede på allerede fra første færd. Rødovre fik dog hurtigt fat og spillede ned mod Patrick Galbraiths mål med stor fart.

Første powerplay faldt ud til hjemmeholdet, der bød ind med farligste forsøg ved Julius Nyqvist. SønderjyskE holdt ellers modstanderne på ydersiden og fik flot let klaret sig gennem undertal.

Kort tid efter, Rødovre var fuldtallige, satte sønderjyderne fart på, og så var stillingen 0-1. Det var Steffen Frank, der på smuk vis fra højre cirkel ekspederede pucken op i modsatte målhjørne. Stor effektivitet, og Stefan Ridderwall – der var tilbage i Rødovres mål – var passeret efter otte minutter. Jubel hos den store flok medrejsende sønderjyske supportere bag det ene mål.

Rødovre med mest puckbesiddelse efter scoringen. Flere gode ridt frem over isen, men gæsterne havde stor succes med at holde hjemmeholdet fra farlige chancer. Stærkt og kompakt forsvarsspil af Mario Simionis tropper.

SønderjyskE i powerplay et par minutter før pausen, og det blev et lille bombardement af Stefan Ridderwall. Rødovre overlevede, men Julius Nyqvist måtte samme vej – i straffeboksen – med syv sekunder til pause. Smal sønderjysk føring efter 20 minutter.

De første to minutter af anden periode med sønderjysk overtal, der resulterede i et par udmærkede forsøg. Kort efter røg Rødovre i powerplay, men tyrene fik for alvor gjort det farligt for Patrick Galbraith og co.

Gæsterne i den dominerende rolle mod midten af perioden, men uden at der blev produceret nævneværdigt. Rødovre med stor fight, men det skortede på chancerne til Magnus Bogrens tropper. Rødovre med blot fem registrerede skud efter 30 minutter.

Sønderjysk overtal, hvor Matt Prapavessis sendte et drøn af sted. Stefan Ridderwall dog med klasseredning. Trods vedholdent pres fik SønderjyskE ikke øget føringen. Også Rødovre fik chancen i overtal minuttet efter. Hjemmeholdet leverede et fint overtal, men Patrick Galbraith og holdkammerater lukkede ned. Steffen Klarskov Nielsen med farligste forsøg i en efterhånden ophedet affære på isen såvel som på tilskuerrækkerne.

Endnu en tæt periode, og spillerne gik til pause med 0-1. Større intensitet og gnist i nærkampene i de midterste 20 minutter.

Rødovre satte alt ind fra start i anden periode, mens gæsterne konstant lurede på kontra. Det ind i mellem høje tempo medførte også fejl, hvilket skabte farlige situationer for begge hold.

Den intense jagt på udligning fra hjemmeholdets side fortsatte ufortrødent, og efterhånden sad de rødblusede på langt det meste af spillet. SønderjyskE i indædt fight for at holde Rødovre fra fadet, og det lykkedes også langt størstedelen af tiden.

Rødovre fik lagt tungt pres på Patrick Galbraith, da holdet fik powerplay. Hjemmeholdet skruede intensiteten yderligere i vejret, mens de lyseblå spillere blokkede skud og jagtede pucken. Yderst underholdende og spændingsmættet. Ny overtalsmulighed til Rødovre kort efter, men endnu en forbilledlig fight af gæsterne holdt pucken ude af målet.

Rødovre tog timeout, trak målmanden og væltede mod det sønderjyske mål. Men lige hjalp det. SønderjyskE stod fast og holdt føringen til sidste sekund. 0-1 på måltavlen efter 60 minutter, og stor jubel blandt de cirka 100 ellevilde sønderjyske supportere.

Efter en tæt, tæt serie vandt SønderjyskE dermed samlet 4-2 i kampe efter at have været bagud 0-2. Stort comeback og fortjent avancement til DM-semifinalerne af mandskabet fra Vojens. SønderjyskE bedst set over seks kampe. Rødovre tæt på i flere kampe, men holdet manglede den fornødne effektivitet og målfarlighed i afgørende situationer.

Sommerferie til vestegnsholdet, og Rødovre-spillerne kunne skøjte ned til fansene i ‘Sumpen’ og takke for støtten. Sæsonens sidste kamp i Rødovre Centrum blev overværet af 1.692 tilskuere.