Steffen Frank i klemme i Tyskland

Den tidligere SønderjyskE-spiller Steffen Frank er kommet i en dum klemme i sin tyske klub Lausitzer Füchse, der spiller i DEL2, den næstbedste tyske række.

For nylig købte Lausitzer Füchse nemlig den canadiske forward Darren Haydar, der har et meget stærkt cv bag sig. For blot to sæsoner siden var han kaptajn for Chicago Wolves i AHL, og han har tidligere i karrieren spillet 23 NHL-kampe og vundet AHL-titlen/Calder Cup. To år i Europa har bragt ham til München, Zagreb og Villach i Østrig, hvor han leveret gode point.

Problemet for Steffen Frank er, at Darren Haydar er kommet til Lausitzer Füchse, der er lokaliseret i byen Weisswasser, som den femte udlænding i truppen. DEL2 tillader nemlig kun fire imports på banen i hver kamp, og Steffen Frank er derfor blevet sendt på tribunen i de seneste fire kampe.

Derfor lider danskeren altså nu under manglende kamptræning, eftersom han ikke har været i aktion i de seneste to weekender.

Sæsonåbningen har ellers været tilforladelig for den tidligere SønderjyskE-angriber, der med fire point i sine første otte kampe har gjort det fornuftigt i DEL2-regi.

Men nu er Steffen Frank altså udenfor. Spørgsmålet er naturligvis, hvor længe den situation er holdbar for den ambitiøse sønderjyde.