Stefan Lassen og Lahti nede med 2-3 efter tæt kamp

Stefan Lassen og Pelicans Lahti måtte i eftermiddag indkassere et ærgerligt nederlag i en uhyre tæt femte kvartfinalekamp i det finske slutspil. Pelicans var gået fra 0-2 til 2-2 i serien mod grundspilsetteren fra IFK Helsinki, men i dag rakte kræfterne ikke mere end til lige nøjagtig at presse favoritterne til det yderste.

7574 tilskuere så IFK Helsinki vinde kampen 2-1 med det afgørende mål scoret af Teemu Ramstedt helt fremme i det 52. minut af kampen.

Stefan Lassen var inde, da Pelicans udlignede til 1-1 i anden periode, og danskeren fik igen en enorm istid. Han spillede 25:24 minutter og var den næstmest brugte spiller efter Marko Pöyhönen, der fik over 27 minutter på isen i Helsinki.

Intet er som bekendt afgjort, før den sidste pelikan er skudt, og allerede mandag er der match i Lahti igen. Kan Pelicans vinde og fremtvinge en ny kamp, er alt igen åbent inden en eventuel kamp syv i hovedstaden.

Tappara Tampere sikrede sig i øvrigt som det første hold adgang til semifinalen ved at banke Lukko Rauma med 5-2 og dermed vinde den serie med 4-1 i kampe.